Motovun stiže u Dubrovnik!

Dubrovnik-ljetno-kino

Od 30. 7. do 3. 8. na dubrovačkim ljetnim pozornicama čak 12 nezaobilaznih motovunskih filmova.

Od subote 30. 7. i dubrovačka će publika imati prilike uživati u nekima od ponajboljih naslova Motovun Film Festivala. U šarmantnoj atmosferi ljetnih pozornica kina Jadran i Slavica prikazat će se izbor od 12 kratkometražnih i dugometražnih naslova među kojima će biti nešto za svaki ukus.

Program se otvara nevjerojatnim filmom Kurnaz protiv Busha njemačkog redatelja Andreasa Dresena, koji je ovjenčan s čak dva Srebrna medvjeda. Film prati žestoku borbu temperamentne turske kućanice Rabiye Kurnaz koja je uspjela izbaviti sina iz Guantanama.

Prikazat će se i motovunski film otvaranja, Put pod noge Panaha Panahija. Iranski odgovor na Malu miss Amerike, ovaj cjelovečernji prvijenac sina legendarnog iranskog redatelja Jafara Panahija prikazan je na najprestižnijim svjetskim festivalima, uključujući program 15 dana autora u Cannesu.

Tu je i najnoviji film Quentina Dupieuxa, jednog od najekscentričnijih redatelja današnjice, čiji filmovi na urnebesno crnohumoran način nepogrešivo bilježe ljudsku tragikomediju suvremenog društva – Nevjerojatno ali istinito.

S Islanda nam dolaze Prekrasni stvorovi Guðmundura Guðmundssona, osebujna drama o odrastanju i ostalim islandskim demonima. Dječak Addi živi s majkom, a vrijeme provodi sa svojom skupinom malenih otpadnika. Kada u grupu primi Ballija kojeg druga djeca maltretiraju, stvari eskaliraju u neočekivanom smjeru.

Počastit ćemo vas i punokrvnim hrvatskim filmom! Glava velike ribe Arsena Oremovića nastavlja turneju nakon uspješne premijere u Puli, gdje je glavna glumica Lana Barić ovjenčana Zlatnom arenom. Priča je to o potrazi za srećom malih ljudi koja vas neće puštati još dugo nakon što ste je pogledali. Na projekciji će nam se pridružiti i ekipa filma. U svoj rodni grad vraća se jedan od naših najboljih glumaca, Nikša Butijer, a imat ćete priliku upoznati i redatelja Arsena Oremovića te montažera Tomislava Pavlica. Uz film svakako pogledajte i projekciju izvanrednog redateljskog debija svestrane Lane Barić, Snjeguljica.

Nismo zaboravili ni na najmlađe. U dječjem programu prikazuje se vrckavi animirani film Oink o djevojčici koja na poklon od djeda umjesto lajavog klupka krzna za najboljeg prijatelja dobiva sumnjivo roktavog mezimca. A uronit ćete i u nove avanture omiljene junakinje Gaje u slovenskom filmu Gajin svijet 2. Prvi dio ove detektivske komedije osvojio je motovunsku nagradu žirija djece i mladih 2019. godine, a tri godine kasnije snalažljiva grupa prijatelja pokazuje da i dalje imaju pravi nos za nevolju.

Uz projekcije ovih atraktivnih ostvarenja dubrovačka publika (i svi koji se na tom pravom mjestu nađu u pravo vrijeme) uživat će i u probranoj selekciji kratkometražnih filmova iz natjecateljskog programa Motovunski kratki.

Nemojte čekati i već sada osigurajte svoje mjesto u publici!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »