Motovun u Laubi – čaroliju s filmskog brda preselili smo u Zagreb

118539212_3943899285636479_2606947722138191387_o

Iza nas je već pet dana motovunske čarolije na dobro poznatoj zagrebačkoj adresi – kući za ljude i umjetnost Lauba. Početak rujna iskoristite za gledanje sjajnih filmova iz ovogodišnje selekcije i (odgovorno!) druženje uz naše odlične gostujuće glazbene goste.

Projekcije se održavaju u zatvorenom (Kino Lauba) i na otvorenom (Kratko kino u dvorištu), a ulaznice vas čekaju ovdje u paketu ‘Sve po 15‘, s kojim bilo kojih 5 filmova možete pogledati za samo 75 kn, te pojedinačno po cijeni od 30 kn

UTORAK 1.9. u 21h

TETKICA (104′) uz DJ kolektiv Zbeletron / Ponosni Zagreb / Dugine obitelji / Kino Lauba

Biti tetkica znači biti slab, ženskast, ilegalan. Godina je 1981. i vlada južnoafričke bijele manjine u oružanom je sukobu na južnoj angolskoj granici. Kao i svi bijeli mladići stariji od 16 godina, Nicholas mora proći obveznu vojnu obuku kako bi obranio aparthejdski režim. Strah od komunizma i takozvane “crne opasnosti” dosegao je vrhunac. No to nije jedina prijetnja Nickovom opstanku. Brutalan vojnički život postat će još teži kada se između njega i drugog novaka razvije prisnost. Film je premijerno prikazan u Veneciji, gdje je suptilnim prikazom neizgovorene žudnje i pronicljivim propitivanjem muškosti izazvao hvalospjeve kritike.

SRIJEDA 2.9. u 21h

Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio (19′) + MOJ JUTARNJI SMIJEH (94′) / Kino Lauba

Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio
Zoki slučajno pronalazi mikrokazetu na hrpama smeća velikog odlagališta otpada na otoku Lošinju. Detaljnim istraživanjem odbačenog predmeta odaje se počast slučajnosti i mašti.

MOJ JUTARNJI SMIJEH
Dejan se bliži tridesetoj i još je djevac. Rješenju problema ne pridonosi to što još živi s roditeljima, ocem alkoholičarom i zaštitnički nastrojenom majkom. U nadi da bi se prijateljski odnos s kolegicom s posla mogao razviti u nešto više, on pomoć traži kod lokalnog vidovnjaka. No seansa završi Dejanovim poniženjem i on napokon zaključi da nema što izgubiti. Okuražen tom spoznajom, kreće u misiju da postane svoja osoba. Ova regionalna komedija očaja nudi zabavan i prisan prikaz čitave jedne generacije obilježene krizom odrastanja i nemogućnošću napuštanja roditeljskoga gnijezda. Film je premijerno prikazan na festivalu u Rotterdamu.

ČETVRTAK 3.9.

21h Ništa (20′) + MOJA LUDA LJUBAV (97′) / Kino Lauba uz PORTO MORTO (DJ set) 

Ništa
Dva pogrebnika neslano se šale sa znanstvenikom koji stopira njihovo vozilo. Znanstvenik im daje crnu točku. Pogrebnicima se počnu događati čudne stvari. Kada nestane leš, njih dvojica kreću u potragu koja ih dovodi do znanstvenog instituta. No ondje, umjesto odgovora, nalaze još više pitanja.

MOJA LUDA LJUBAV
Novi film oskarovca Gabrielea Salvatoresa (Mediterraneo, I’m Not Scared) film je ceste inspiriran istinitom pričom o Andrei i Francu Antonello, autističnom mladiću i njegovom ocu koji su motociklom tri mjeseca putovali SAD-om i Južnom Amerikom. Šesnaestogodišnji Vincent živi u svom svijetu koji bi malotko nazvao lakim. Sigurno ne njegova majka Elena ili očuh Mario, a najmanje sam Vincent. Willi je pjevač i Vincentov biološki otac. Jedne večeri on odlučuje napokon upoznati sina, no pravo ga iznenađenje tek čeka. Kada Vincent vidi majku kako tjera stranca koji im se pojavio na vratima, uvjeren je da je to njegov tata. Sakrije se u neznančev auto, i krene na putovanje u nepoznatom smjeru.

21:15h Runda kratkih: DRŽ’TE SE, LJETO NAM JE ZA PETAMA / Kratko kino u dvorištu

PETAK 4.9.

19:00
SVINJE (100′) / Kino Lauba
Negdje podno planina, u zemlji kojom vlada organizirani kriminal a politiku kroje stranački moćnici u dosluhu s mafijom, policijom i velikim korporacijama, djevojka nestaje iz centra za resocijalizaciju. Kada
pokuša prijaviti seksualno zlostavljanje koje se ondje odvija, policija joj odbija pomoći te ona pronalazi novinara koji će razotkriti nevjerojatnu mrežu kriminala povezanog s iznudom. Svinje je politički triler
inspiriran stvarnim ubojstvom slovačkog novinara Jána Kuciaka i njegove zaručnice Martine Kušnirove zbog istrage povezanosti mafije i političkih moćnika. Film je postao hit na slovačkim kinoblagajnama, a baziran je na istoimenom romanu istraživačkog novinara Arpáda Soltésza.

21:00 AJVAR (101′) / Kino Lauba
Vida i Bane imućan su bračni par iz Srbije koji već dugo živi u Stockholmu. Posvećeni karijerama, nemaju djecu, a u Srbiju se vraćaju tek ljeti i praznicima. Vida vjeruje da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, no tu
sumnju čuva za sebe. Dolazi Uskrs i njih dvoje putuju u Srbiju kako bi proveli blagdan s obitelji. No ovaj put nešto je drukčije. Njihova pažljivo uigrana koreografija počinje se raspadati i zid šutnje napokon se ruši. Ajvar je priča o odlasku, životu u emigraciji i anatomiji jednoga kraja. I o teglici ajvara koja služi kao sidro između dvaju svjetova.

21:15 Runda kratkih: NI NA DISTANCI NISMO STRANCI / Kratko kino u dvorištu

SUBOTA 5.9.

19:00 BIJELO NA BIJELOM (100′) / Kino Lauba
Predmeti pred kamerom nisu uvijek onakvi kakvima se doimaju. Krajem 19. stoljeća, fotograf Pedro dolazi u Ognjenu zemlju kako bi ovjekovječio vjenčanje misterioznog zemljoposjednika Portera i njegove dječje mladenke Sare. U Porterovom odsustvu, Pedro postaje sve opsjednutiji Sarinim fotografijama. Kada se njegova opsesija razotkrije, Pedro za kaznu dobiva zadatak zabilježiti “stvaranje povijesti” – kolonizaciju nove zemlje i genocid domorodačkog stanovništva. Oboružan kamerom, fotograf postaje nevoljki sudionik u estetizaciji sjećanja na kolonijalna barbarstva. Dobitnik nagrade za najbolju režiju u programu Horizonti Venecijanskog festivala, Bijelo na bijelom postavlja bolna pitanja o problematičnom odnosu estetike, morala te osobne i društvene odgovornosti.

20:00 DODJELA NAGRADA uz GUNGULA bend / Kino Lauba

21:00 ROCKS (99′) / Kino Lauba
Petnaestogodišnja Rocks ima sve što treba jednoj tinejdžerki, velike snove o budućnosti, odane i zabavne prijatelje i nestašnog malog brata koji je obožava. Bezbrižnim danima naprasno dolazi kraj kada ih napusti majka. Rocks preuzima brigu o bratu te uz pomoć prijateljica bježi od socijalne službe i skriva se diljem Londona. Prikazan na festivalima u Torontu, Rotterdamu i San Sebastiánu, Rocks je živopisan portret skupine tinejdžerki koje, odrastajući u metropoli, nadilaze razlike u porijeklima i pokazuju da obitelji dolaze u mnogo oblika. U radu na filmu, redateljica Sarah Gavron (Sufražetkinje) okružila se ženskom autorskom ekipom, uključujući snimateljicu Hélène Louvart (Sretni Lazzaro), a autentičnosti scenarija značajno su pridonijele i same glumice.

21:15 Runda kratkih: KLJUČNO JE SLJEDEĆIH PET ŽENA / Kratko kino u dvorištu

NEDJELJA 6.9.

19:00 NAGRAĐENI FILM / Kino Lauba

21:00 NAGRAĐENI FILM / Kino Lauba

*GLEDALIŠTE JE ORGANIZIRANO U SKLADU S EPIDEMIOLOŠKIM PREPORUKAMA I OSIGURAN JE RAZMAK MEĐU GLEDATELJIMA.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »