Motovun u Rijeci

6dc36ed868390d57afeec85c6b4df8f0
Motovun u Rijeci naziv je programa koji i ove godine MFF realizira u suradnji sa riječkim Art-kinom.

'Motovun u Rijeci' naziv je programa koji i ove godine Motovun Film Festival realizira u suradnji sa riječkim Art-kinom. Od 27. do 30. srpnja u Rijeci će, po prvi put na dvije lokacije, biti prikazano sedam filmova iz glavnog motovunskog programa, te jedan iz retrospektiva Ulricha Seidla, koji će, kao i brojni drugi gosti, projekciji i osobno prisustvovati.

Riječko Art-kino bit će i ove godine domaćin programa 'Motovun u Rijeci', no po prvi će put publici uz projekcije u svojoj dvorani, ponuditi i one na – otvorenom, u dvorištu Kapucinskog samostana.

''Suradnja s Motovun film festivalom ovog puta donosi vrlo poseban novitet publici Art-kina Croatia. Riječka publika imat će naime jedinstvenu priliku da na specifičnoj lokaciji – u dvorištu Kapucinskog samostana pokraj našeg kina – pogleda izvrsne motovunske filmove u pravoj ljetnoj festivalskoj atmosferi! Kino na otvorenom supostojat će s klasičnim zatvorenim Art-kinom sva četiri dana programa Motovun u Rijeci, a sve projekcije na otvorenom počinju u 21,30 sati, kao i svečano otvorenje. Publika već željno iščekuje motovunske naslove te pozivam sve da dođu na uvijek originalan i zanimljiv program Motovuna u Rijeci 27.-30. srpnja. '', izjavila je na predstavaljanju programa Slobodanka Mišković, voditeljica Art-kina i Službe za filmsku djelatnost Grada Rijeke.

Prva projekcija u Rijeci bit će ona filma 'Misija London', dobitnika ovogodišnje motovunske 'nepotkupljive nagrade', koju festival dodjeljuje u suradnji s Transparency International, dok će u večernjem terminu od 21:30 sati, nakon svečanog otvorenja, biti prikazan film 'šake' ('Knuckle') redatelja Iana Palmera, koji će i sam prisustvovati projekciji.

Uz Iana Palmera, riječki će program pohoditi i drugi gosti ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, poput dobitnika nagrade Maverick, kultnog austrijskog redatelja Ulricha Seidla.

''U Rijeku dovodimo Ulricha Seidla, veliko ime europske art-industrije, autora nekih od najprovokativnijih filmova što ih je snimila Austrija (a i šire). S veseljem predstavljamo i nevjerojatni dokumentarac šake Iana Palmera, koji je autor snimao punih dvanaest godina – a govori o tamošnjoj varijanti krvne osvete, u kojoj se najsnažniji pripadnici posvađanih obitelji mlate golim šakama, ne bi li sprali „zlu krv“. '', najavio je ravnatelj Motovun Film Festivala, Igor Mirković.

Sve projekcije u riječkom Art-kinu započinju u 19h, a one večernje u dvorištu Kapucinskog samostana u 21:30h. Cijene su ulaznica popularne – kao i redovne ulaznice Art-kina, 20 kuna po projekciji, uz popust za članove Filmskog kluba.

Program Motovun u Rijeci odvijat će se prema slijedećem rasporedu:

27.7. srijeda

19h Misija London, 2010, BUL; D. Mitovski

21:30h šake, 2011, IRL; I. Palmer

28.7. četvrtak

19h U subotu, 2011, UKR; A. Mindadze

21:30h Uvoz, izvoz, 2007, AT; U. Seidl

29.7. petak

19h Punk's Not Dead, 2010, MAC; V. Blazevski

21:30h Domaći teren, 2011, CAN; S. Lafleur

30.7. subota

19h Kako su me oteli Nemci, 2011, SER, M. Radivojevic

21:30h Žetva, 2010, GER; B. Cantu

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »