Motovunski propeler vrti se opet!

bcad02b7abdd03c936a3580ff56e7e01
Novi vizualni identitet MFF-a vraća u život propeler, dugo godina zaštitni znak festivala.

U čast sad već respektabilnih dvadeset godina postojanja, Motovun Film Festival ogrnuo se u novo vizualno ruho i vratio se svom dobro poznatom propeleru, dugo godina zaštitnom znaku festivala. Svi vrapci na motovunskom brdu znaju priču iz davnina o čovjeku imena Josef Ressel koji je za vrijeme službe na motovunskom brijegu izmislio brodski propeler, a njegov izum u Carskom patentnom uredu u Beču zaveden je kao „beskonačni vijak koji može pogoniti vozilo naprijed i nazad“.

Reklamna agencija Bruketa&Žinić OM koja je prije dvadeset godina osmislila izgled motovunskog propelera, imala je prste i u njegovom novom, osuvremenjenom izgledu. Prema riječima njihovih dizajnera, novo vizualno rješenje rezimira dvadeset godina postojanja festivala i temelji se na originalnoj ideji animacije rimskog broja XX koji daje osnovu za ponovnu izgradnju motovunskog propelera, simbolu kretanja, dinamike i živosti. Kako ističu, novi logotip podržava i otvoreni karakter festivala koji ne poznaje granice i doprinosi njegovom suvremenom karakteru.

Dok propeleri s motovunskog brda gone festival naprijed, mi naš brod i posadu već dvadeset godina guramo uz brdo, ovog puta ogrnjeni novim vizualnim identitetom!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »