Motovunski propeler vrti se opet!

bcad02b7abdd03c936a3580ff56e7e01
Novi vizualni identitet MFF-a vraća u život propeler, dugo godina zaštitni znak festivala.

U čast sad već respektabilnih dvadeset godina postojanja, Motovun Film Festival ogrnuo se u novo vizualno ruho i vratio se svom dobro poznatom propeleru, dugo godina zaštitnom znaku festivala. Svi vrapci na motovunskom brdu znaju priču iz davnina o čovjeku imena Josef Ressel koji je za vrijeme službe na motovunskom brijegu izmislio brodski propeler, a njegov izum u Carskom patentnom uredu u Beču zaveden je kao „beskonačni vijak koji može pogoniti vozilo naprijed i nazad“.

Reklamna agencija Bruketa&Žinić OM koja je prije dvadeset godina osmislila izgled motovunskog propelera, imala je prste i u njegovom novom, osuvremenjenom izgledu. Prema riječima njihovih dizajnera, novo vizualno rješenje rezimira dvadeset godina postojanja festivala i temelji se na originalnoj ideji animacije rimskog broja XX koji daje osnovu za ponovnu izgradnju motovunskog propelera, simbolu kretanja, dinamike i živosti. Kako ističu, novi logotip podržava i otvoreni karakter festivala koji ne poznaje granice i doprinosi njegovom suvremenom karakteru.

Dok propeleri s motovunskog brda gone festival naprijed, mi naš brod i posadu već dvadeset godina guramo uz brdo, ovog puta ogrnjeni novim vizualnim identitetom!

Ostavi komentar

Slične vijesti

Petak pun raznovrsnih doživljaja

Kratki, dugi, kontroverzni, animirani, amaterski, romantični – danas imamo sve! Filmski program nastavljamo u 12 sati u kinu Bauer s najkontroverznijim filmom na ovogodišnjem festivalu.

Više »

Vodič za hedoniste u Istri 2

Motovun i Istra raj su za hedoniste – Drugi dio hedonističke ponude Istre Vina, istarska kapljica, suhomesnati proizvodi, slatki i slani specijaliteti naše Istre oduševit

Više »
X