MOTOVUSKI KRATKI NOMINIRAN ZA OSCARA

WHITE_EYE_2
Dvadesetminutni film snimljen u jednom kadru nominiran za najzvučniju nagradu

Bijelo oko / White Eye, izraelski kratki film redatelja Tomera Shushana koji ste u sklopu Motovunskih kratkih 2020. premijerno mogli vidjeti na projekcijama diljem Hrvatske jedan je od pet nominacija za nagradu Oscar!!

White Eye govori o Omeru Attiasu, stanovniku Tel Aviva koji je svoj ukradeni bicikl slučajno pronašao kod eritrejskog tražitelja azila, a koji tvrdi da ga je kupio na autobusnoj stanici za svoju kćer. Kad Omer nazove policiju pod pretpostavkom da je bicikl ukraden, situacija postaje mnogo gora nego što je mogao i pomisliti.

Shushan je izjavio da je film napisao na temelju slične situacije koja mu se zaista dogodila. Iako je završila pozitivno, osjećao se toliko loše da je otišao kući i za 40 minuta napisao scenarij o incidentu.

Autorima i producentima White Eye držimo fige u utrci za prestižni kipić a domaće autore podsjećamo da su prijave za ovogodišnje Motovunske kratke otvorene do 15.5. 2021.

Intervju s autorom možete pročitati u Magazinu Variety.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »