Najnovija VR tehnologija lansirati će vas iz Motovuna u svemir!

8e74081505a7178c936d0c36c48d0741
U motovunskom VR kinu besplatno pogledajte deset filmova.

Na Motovun Film Festivalu uz VR naočale Hrvatskog telekoma otputuj u svemir, postani dio filmskog seta Brune Dumonta ili zaviri pod tuđe plahte.

Iako Motovun Film Festival sam za sebe kaže da je „prošle godine bilo bolje“, ima nešto čega prošle godine uopće nije bilo. Radi se o VR tehnologiji gledanja filmova koju ne samo da niste mogli iskusiti na prijašnjim izdanjima Motovuna već uređaje poput HTC Vive javnost nikada do sada nije imala priliku upotrijebiti u svrhu doživljaja virtualne filmske stvarnosti. Tijekom cijelog festivala, posjetitelji će moći besplatno zaviriti u VR kino te pogledati deset filmova pomoću spacijalnih Samsung VR Gear naočala i već spomenutog HTC Vive koje na brdo donosi generalni sponzor festivala Hrvatski telekom.

Nakon što u utorak u Kinu Billy pogledate film Bruna Dumonta Zaljev luđaka zanimljivo bi bilo saznati kako se on snimao i doživjeti sam filmski set kroz 360 stupnjeva u VR intervjuu s redateljem Snimajući dani – Zaljev luđaka Bruna Dumonta. Ljubitelje crtića razveselit će duhoviti petominutni animirani film Invasion! za kojeg je zaslužan Eric Darnell scenarist poznatog dječjeg hita Madagaskar. Ništa manje impresivan u svojoj izradi je Sonar, film zapanjujuće CG animacije u kojoj smalenim dronom putujemo kroz svemir.

Još jedna galaktička avantura čeka vas u nadrealnom filmu Nerazumno veselje namijenjena upravo za room-scale VR. Na festivalu besplatno pogledajte psihodelični animirani spot poznate grupe Future Islands prikazan na Tribeca Film Festivalu, Old Friend, ili na pet minuta iskusite neugodnosti rata uz hit Sundance Film Festivala Div.

Za one najhrabrije ovdje je popularna horor serija Sestre uz koju će vam se tresti gaće od straha dok fizički ulazite u opsjednutu kuću u virtualnoj stvarnost. I naravno, kako da se ne dotaknemo žanra čije su mogućnosti eksplodirale pojavom VR-a. Da, riječ je o filmovima za odrasle, a golotinja i plahte filma Dođi! će vam definitivno zagolicati maštu, možda vas čak natjerati da se nagradite vlastitim setom VR naočala.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »