‘Najnoviji zavjet’ otvara 18. Motovun Film Festival

7174f7fbcf0a205733fe46951e6c9dd1
Komična filmska fantazija u kojoj je Bog stvarna osoba...

18. izdanje Motovun Film Festivala otvara se u subotu, 25. srpnja u 21 sat u Kinu Trg projekcijom komedije Najnoviji zavjet (Brand New Testament) belgijskog redatelja Jacoa von Dormaela. Riječ je o filmskoj fantaziji u kojoj je Bog stvarna osoba, pritom i sebična kukavica koji živi u Bruxellesu sa svojom obitelji koju nemilice tlači. Ovaj film izvrstan je uvod u sve ono što nudi ovogodišnje, punoljetno izdanje Motovun Film Festivala pod geslom – radi što hoćeš, gledaj što hoćeš. U pet festivalskih dana na brdu će se prikazati više od 100 filmova svih žanrova iz cijeloga svijeta.

Bogat izbor popratnih programa ove godine uključuje Bože, pomozi!, filmove o vjerskim ekstremizmima svih boja i oblika koji predvodi dokumentarni hit Alexa Gibneya o vjeri bogatih i slavnih: Pročišćenje: scijentologija i tamnica vjere te program Brutalni Francuzi – radovi predstavnika novog francuskog ekstremizma, koje festival donosi u suradnji s Festivalom Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous. Tu je i 20 godina Dogme, pregled najboljih filmova nastalih u okviru kultnog danskog pokreta, zatim program Motovun kult koji donosi slavne filmove prikazane na prethodnim izdanjima festivala (kao što su Trči Lola, trči i Neka uđe onaj pravi), a program TV 2.0 (Vrijeme velikih serija) uz projekcije pilota najvećih svjetskih TV serija (Most, Borgen, Rasparačeva ulica) i razgovor s producentima i glumcima otkriva tajnu njihova uspjeha.

Prvog dana festivala, 25. srpnja otvara se izložba fotografija francuskih filmskih diva autorice Kate Barry pod nazivom Actrices / Glumice u galeriji hotela Kaštel, a posjetitelje večeri otvorenja u 1:30 očekuje divlja zabava uz Repetitor. Ostalih dana na Terasi iza Hotela nastupaju ABOP, Kjartan Sveinsson, The Joke i trubači Džambo Agušev. Luda motovunska proslava punoljetnosti uključuje Noć motovunskih vjenčanja u utorak, 28. srpnja, kad će sve željne vezivanja čvora vjenčati Elvis bradom te niz drugih iznenađenja.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »