Naš festivalski fotograf izložio radove u Motovunu

Samir Ceric Kovacevic-Canon EOS R6-190241-8590

Samir Cerić Kovačević već zadnjih nekoliko godina naš festival čini ljepšim

Nakon nekoliko samostalnih izložbi u galeriji Forticus u Grožnjanu i drugim mjestima, te na tridesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Srbiji i Americi, Samir je donio svoja djela i u Motovun.

Fotografije koje izlaže dio su ciklusa od dvadesetak fotografija nastalih prije šest godina, kada je pri useljenju u novi stan iskoristio oguljeni prostor i uhvatio dijelove svog tijela. Na fotografijama dominira motiv vrata, koja predstavljaju prolaz, ulaz i izlaz, ideju vezanu uz samog fotografa. Iako inače posvećen prvenstveno portretima, u vrijeme korone imao je vremena razmišljati te je došao do novih ideja, a nama je drago vidjeti ga i u nekim drugim, osobnijim formama. „Zbog njega izgledamo dobro i za one koji nisu ovdje, a ponekad nam se čini da festival izgleda bolje na fotografijama nego uživo“, kazao je Igor Mirković, direktor Motovun Film Festivala.

Ostavi komentar

Slične vijesti

DODJELOM NAGRADA ZATVOREN MOTOVUN

Propeler Motovuna Ratnom konju Riley Keough i Gine Gammell • U 5 dana festivala, motovunskim kinima i šarmantnim uličicama promarširao je 131 film, deseci volontera i

Više »
X