Naš festivalski fotograf izložio radove u Motovunu

Samir Ceric Kovacevic-Canon EOS R6-190241-8590

Samir Cerić Kovačević već zadnjih nekoliko godina naš festival čini ljepšim

Nakon nekoliko samostalnih izložbi u galeriji Forticus u Grožnjanu i drugim mjestima, te na tridesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Srbiji i Americi, Samir je donio svoja djela i u Motovun.

Fotografije koje izlaže dio su ciklusa od dvadesetak fotografija nastalih prije šest godina, kada je pri useljenju u novi stan iskoristio oguljeni prostor i uhvatio dijelove svog tijela. Na fotografijama dominira motiv vrata, koja predstavljaju prolaz, ulaz i izlaz, ideju vezanu uz samog fotografa. Iako inače posvećen prvenstveno portretima, u vrijeme korone imao je vremena razmišljati te je došao do novih ideja, a nama je drago vidjeti ga i u nekim drugim, osobnijim formama. „Zbog njega izgledamo dobro i za one koji nisu ovdje, a ponekad nam se čini da festival izgleda bolje na fotografijama nego uživo“, kazao je Igor Mirković, direktor Motovun Film Festivala.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »