Naš festivalski fotograf izložio radove u Motovunu

Samir Ceric Kovacevic-Canon EOS R6-190241-8590

Samir Cerić Kovačević već zadnjih nekoliko godina naš festival čini ljepšim

Nakon nekoliko samostalnih izložbi u galeriji Forticus u Grožnjanu i drugim mjestima, te na tridesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Srbiji i Americi, Samir je donio svoja djela i u Motovun.

Fotografije koje izlaže dio su ciklusa od dvadesetak fotografija nastalih prije šest godina, kada je pri useljenju u novi stan iskoristio oguljeni prostor i uhvatio dijelove svog tijela. Na fotografijama dominira motiv vrata, koja predstavljaju prolaz, ulaz i izlaz, ideju vezanu uz samog fotografa. Iako inače posvećen prvenstveno portretima, u vrijeme korone imao je vremena razmišljati te je došao do novih ideja, a nama je drago vidjeti ga i u nekim drugim, osobnijim formama. „Zbog njega izgledamo dobro i za one koji nisu ovdje, a ponekad nam se čini da festival izgleda bolje na fotografijama nego uživo“, kazao je Igor Mirković, direktor Motovun Film Festivala.

Ostavi komentar

Slične vijesti

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »