Nenad Puhovski – Kontinuiranim radom usavršavam zanat

f69f6f20fefff4eccb25eae4391ce6fa
Igor Mirković porazgovarao je s ovogodišnjim dobitnikom Nagrade 50 godina

Ovogodišnji dobitnik Nagrade 50 godina, Nenad Puhovski, podijelio je s nama razmišljanja o svojoj dugogodišnjoj karijeri od početka rada u kulturi do danas. Unatoč ljubavi prema igranim filmovima i kazališnoj formi, dokumentarni film mu je „najvažniji jer spaja dvije velike strasti – film te društveni i socijalni angažman“ što ga čini uzvišenijim od čiste estetike.

Njegov opsežan opus dokazuje da je kontinuirani rad najvažniji za usavršavanje zanata, stoga je istaknuo kako nema povjerenja prema onima koji „rade jedan film svakih pet-šest godina“ dok njega strast za stvaranjem i dalje motivira da snima sve što može.

„Generacija '68“, kojoj Puhovski i sam pripada, predstavlja generaciju onih koji su se usudili boriti za svoje ideale. Osjećaj ogoljenosti dijeljenjem osobnog projekta izbjegao je tako što su film prvo pogledale njegove dvije kćeri Tamara i Sena, ujedno i redateljeve najveće i najvažnije kritičarke. Nenad Puhovski ugodno je iznenađen reakcijama ljudi, koji često kasnije žele razgovarati nakon filma. „Očito ljudi prepoznaju s jedne strane tu iskrenost, a s druge strane prepoznaju i svoje dileme. Dilema je, vrlo jednostavna: jesam li živio život u laži, jesam li uspio nešto napraviti'?“ objasnio je Nenad.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »