Nepotkupljiva nagrada filmu Misija London

e0635bc48f3127f47dc4cf5aafa9f4c3
MFF i Transparency International Hrvatska drugu godinu dodjeljuju nagradu za najbolji film o temi korupcije.

Među festivalskim nagradama je i ove godine ona nepotkupljiva, filmu koji najbolje tretira problem korupcije, a festival je dodjeljuje u suradnji s Transparency International Hrvatska i Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske.

Ovogodišnji dobitnik Nepotkupljive nagrade je bugarski film Misija London redatelja Dmitra Mitovskog.

Najgledaniji bugarski film u posljednjih 20 godina snimljen je prema istoimenoj knjizi Aleka Popova, koji je i sam neko vrijeme bio bugarski diplomat u londonskoj misiji. Glavni je junak novoimenovani bugarski veleposlanik u Londonu, koji na novom radnome mjestu zatiče potpuno rasulo. Osoblje se bavi raznim nedozvoljenim aktivnostima, ali ne i pripremanjem koncerta kojim će Bugarska proslaviti pridruživanje EU, i kojem bi, prema izričitoj želji Prve dame Bugarske, gđe Selianove, trebala nazočiti i sama Kraljica.

Ostavi komentar

Slične vijesti

Petak pun raznovrsnih doživljaja

Kratki, dugi, kontroverzni, animirani, amaterski, romantični – danas imamo sve! Filmski program nastavljamo u 12 sati u kinu Bauer s najkontroverznijim filmom na ovogodišnjem festivalu.

Više »

Vodič za hedoniste u Istri 2

Motovun i Istra raj su za hedoniste – Drugi dio hedonističke ponude Istre Vina, istarska kapljica, suhomesnati proizvodi, slatki i slani specijaliteti naše Istre oduševit

Više »
X