Nikad uzbudljiviji petak na MFF-u

c48b8720d7d130f5af9e1b240e179d3e
Brdo događanja na Brdu filmova

Današnji je petak na MFF-u posebno uzbudljiv i prepun zbivanja.

U 15.00 sati u Još manjem kinu prikazujemo dokumentarac Električni snovi o zaboravljenom kralju jugoslavenske elektro scene Mihi Kralju. Autor filma je dugogodišnji akreditirani novinar TV Slovenije i veliki prijatelj Motovuna, Gregor Bauman.

U 16.30 u Galeriji hotela mladi crnogorski redatelj Aleksa Stefan Radunović objasnit će polaznicima Kampusa Motovun i svima zainteresiranima kako je uspio snimiti Lijenčinu za svega 18 tisuća eura.

Velik je interes bio jučer za hipnozu na performansu umjetniceNika Radić. Posjetiteljima izložbeZidovi i mostoviobjasnila je način na koji se dovodi do stanja duboke koncentracije. Svojim radovima istražuje kako različiti pojedinci doživljavaju umjetnička djela na svoj individualan način. Hrabre dobrovoljce je uspjela i hipnotizirati, navodeći ih da u svojim mislima dođu do željenih slika. Nika će danas u Galeriji Pet kula u 18.00 sati ponoviti performans Hipnos te vas dovesti u priliku vidjeti film koji ste oduvijek željeli.

U ugodnom ambijentu Vrta u 18:30 bit će predstavljena monografija Hod po rubu, s Ivicom. O posveti preminuloj glumačkoj legendi Ivici Vidoviću govorit će njena autorica i Vidovićeva supruga, Gordana Gadžić.

Unatoč zamahu digitalizacije, analogna fotografija nije izgubila svoj sjaj. Studenti polaznici Kampusa Motovun bave se fotografiranjem na „old school“ način te pripremaju izložbu svojih uradaka. Kako su se snašli u zadatku, pogledajte danas od 19:00 sati kada će njihovi radovi biti izvješeni na voltama.

Umjetnica Irma Markulin priča svoju priču u Galeriji Pet kula u 19.30 sati. S kustosicom Moranom Matković sudjelovat će u vođenoj turi izložbe Zidovi i mostovi.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »