Noć na zemlji proveli smo u Gredelju!

6ca0fcaf3c2cbb39f6c653509de5655f
U Gredelju je sinoć film Jima Jarmuscha gledalo skoro 300 ljudi!

Program zagrijavanja za 20. Motovun Film Festival, Skrivene projekcije ušle su u svoj filmski finiš sinoćnjim prikazivanjem još jednog klasika generacija, filma Noć na zemlji Jima Jarmuscha, redatelja kojeg se obično uzima za utemeljitelja pokreta američkog nezavisnog filma. U filmu je sinoć uživalo skoro 300 ljudi, a kako je bilo pogledajte u galeriji!

Sljedeća, posljednja u nizu Skrivena projekcija je kultni klasik Miloša Formana, Let iznad kukavičjeg gnijezda čije je projekcija zakazana za sutra, četvrtak, 13. srpnja u 21 sat.

Fantastično glumačko ostvarenje Jacka Nicholsona u legendarnoj ulozi Randlea McMurphyja, osuđenika za silovanje koji je premješten u mentalnu bolnicu na odsluženje kazne, obilježilo je filmski evergreen Let iznad kukavičjeg gnijezda redatelja Miloša Formana. Pet najvažnijih Oscara (film, redatelj, glumac, glumica, adaptirani scenarij) zakucalo je ekranizaciju popularnog romana Kena Keseya u filmsku povijest kao metaforu ugnjetavačkog društva koje strahovladom svoje „drugačije" članove tjera u ludilo, a na kraju i smrt.

Klub boraca, Društvo mrtvih pjesnika, Ta divna stvorenja i Noć na zemlji filmovi su koje ste ove godine tražili u Laubi, Preporodnoj dvorani, Zoološkom vrtu i Gredelju. Posljednja lokacija nešto je dalje od dosadašnjih, ali pruža filmsko iskustvo koje donosi novi pogled na Formanov klasik iz 1976.

Kako je mjesto projekcije još uvijek tajna, jedini način da saznate točnu lokaciju je prijavom na newsletter na našoj službenoj stranici i svi detalji doći će u vaš elektronski sandučić 24 sata prije projekcije!

Fotografije: Nina Đurđević

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »