Noć strave uz braću Sinkauz

Braća Sinkauz_Sinkauz FB

Teško da postoji ljubitelj hrvatskog filma koji još nije čuo (za) braću Sinkauz – Alena i Nenada. Prepoznatljiv autorski zvuk u kojem se neodoljivo spajaju akustika, elektronika i eksperiment dao je poseban pečat mnogim domaćim uspješnicama i skladateljskom dvojcu donio čak četiri Zlatne arene, za filmove Goran (2017.), Osmi povjerenik (2018.), Dnevnik Diane Budisavljević (2019.) i Zora (2021.). Od trilera i komedija preko drama i horora pa sve do eksperimentalnog filma, žanrovska raznovrsnost braće Sinkauz užitak je za svačiji ukus. No ovaj aktivni skladateljski par ne staje na filmu. Uz brojne glazbeno scenske projekte aktivni su članovi art rock benda East Rodeo i pokretači Međunarodnog festivala eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart u Puli.

Jedni od najvažnijih domaćih skladatelja filmske glazbe ovo će ljeto motovunsku publiku počastiti jedinstvenim audiovizualnim iskustvom. Uz projekciju filma Vještice: Povijest magije kroz stoljeća (1922.), kultnog švedskog nijemog filma koji ove godine slavi svoju stotu obljetnicu, imat ćete prilike uroniti u gotički svijet demona u pratnji skladbe koju su Alen i Nenad Sinkauz napisali samo za tu priliku. Projekcija je dio ponoćnog glazbeno-filmskog programa švedskih filmova Noć tek počinje, koji će vam pružiti nezaboravno audiovizualno iskustvo.

Pridružite nam se i uživo iskusite dramaturšku moć filmske glazbe i improvizacije. Prestravimo se zajedno!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »