Noć tek počinje: Švedska glazba na velikom platnu

Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog

U čast Švedskoj, ovogodišnjoj zemlji partneru MFF-a, filmsku će noć u Motovunu obilježiti tri ponoćne projekcije vrlo osebujnih filmova. Tri različite ere i tri različita filmska roda ujedinjeni univerzalnom vezom za koju vam ne treba znanje švedskog – glazbom.

Vještice – povijest magije kroz stoljeća kultni je nijemi film strave koji predstavljamo u publici omiljenom izdanju – uz glazbenu pratnju uživo. Vještice su nastale prije točno sto godina, a njihovi provokativni prizori okultnog, seksualnosti i mučenja inspirirani umjetnošću Hieronymusa Boscha bili su previše za tadašnji društveni moral, koji ih je prozvao blasfemičnima i naposljetku doveo do njihove cenzure. MFF prikazuje verziju filma u kojoj je narator William S. Burroughs, a projekciju će u jedinstveni događaj strave za vas pretvoriti živa glazbena pratnja Alena i Nenada Sinkauza, koji su samo za tu priliku uglazbili ovo nijemo remek-djelo. Više o događanju pročitajte u sekciji Noć strave uz braću Sinkauz.
28/07 ČETVRTAK 23:30 KINO BILLY

Zvuk buke jedan je od najoriginalnijih i najotkačenijih švedskih filmova novijeg doba. Ova kriminalistička dramedija prati bandu glazbenika koji u fascinantnom muzičko-umjetničkom blitzkriegu izvode pomno planirane ilegalne koncerte na najneobičnijim i veoma zabranjenim mjestima. Brišući granicu između umjetnosti i vandalizma, Zvuk buke garantira odličnu zabavu i još bolju glazbu.
27/07 SRIJEDA 23:30 KINO BILLY

ABBA: The Movie oda je zaštitnom znaku Švedske i najvećem izvoznom hitu njihove moćne glazbene industrije. ABBA je zabilježena na filmskom platnu samo jednom, u dokumentarcu snimljenom na vrhuncu njihove slave, tijekom australske turneje 1977. Film nas vraća u lude sedamdesete, kad je disko muzika vladala svijetom, a članovi ABBA-e bili su kraljevi. Uz materijal snimljen kad se svjetla pozornice ugase i uz izvedbe nekih od najvećih hitova, donosimo vam jedan od najuspješnijih svjetskih bendova na vrhuncu popularnosti. Film se prikazuje uz otvoreni poziv na filmske karaoke uz projekciju. Pridružite se publici i pjevajte s ABBA-om!
29/07 PETAK 23:30 KINO BILLY

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »