Novo izdanje Buzz@teena!

1f8c995d24ad9296e1f7080f84fd8552
Roditelji u jednom kinu, djeca u drugom

Motovun Film Festival i ove godine podiže svoja platna 19km dalje od motovunske vreve, u susjednom gradiću Buzetu gdje će od 30. srpnja do 2. kolovoza vladati prava obiteljska atmosfera. Program Buzz@teen namijenjen roditeljima i djeci, starijima i mlađima te svim ljubiteljima pokretnih slika, prikazat će 12 filmova u tri kina: Kapetanovo kino, Kino Pjacalet, Kino Muzej. Raspored projekcija Buzz@teena provjerite ovdje.

One koji se kao i festival bliže toj značajnoj brojci 18, zanimat će film „Beautiful Girl“. Ekranizacija romana o 15-godišnjoj Charlotte koja nakon rastave roditelja upoznaje dvojicu dječaka otkrit će pravu težinu i ozbiljnost prve ljubavi i prvog slomljenog srca. Ljubitelji virtualne stvarnosti i igračih konzola pronaći će se u vizalno zapanjujućoj avanturi „Labirint“, koja donosi uzbudljivu priču o djevojčici zapeloj u video igrici i grupici dječaka koji se bore izvući ju van, riskirajući pritom vlastiti nestanak u 2D svijet.

Vjerojatno niste znali da kada se patka izlegne iz jajeta, prvu osobu koju vidi smatra svojom majkom. Velika odgovornost koju ova uloga nosi, zadesila je djevojčice Cathy i Margaux koje se brižno i s velikomozbiljnošću bacaju na odgoj svog tajnog ljubimca u filmu „Patke i odrastanje“. Na platnima u Buzetu prikazat će se i drugi nastavak filma o neobičnom „Dječaku Mravcu“, te prekrasan crtić nominiran za Oskara, „Pjesma mora“, koji čarobni svijet magije oživljava kroz simpatičan odnos brata i sestre te njihovu epsku avanturu otkrivanja tajni prošlosti.

Od nagrađivanog redatelja Gabriela Salvatoresa („Mediterraneo“) u Buzet nam stiže njegov dječji film “Nevidljivi dječak” koji je osvojio nagradu mladog žirija Europske filmske akademije (EFA). Najmlađe će posebno razveseliti profesor koji dokazuje da je škola nije nužno dosadna u nizozemskom „Profesor Twister na pozornici", a sve željne ljetne avanture na filmskom platnu oduševit će grčko-finski „Otok tajni” redatelja Taavija Vartia.

Dok djeca uživaju o programu prilagođenom njihovoj dobi, roditelji mogu predahnuti uz odabrane naslove iz glavnog motovunskog programa namjenjene starijim gledateljima. Na tom se popisu nalazi ovogodišnji film otvorenja „Najnoviji zavijet“ – komedija u kojoj je Bog sadistički gad iz Bruxellesa i obožava gledati kako čovječanstvo pati. Na rasporedu su također:„Pročišćenje: Scijentologija i tamnica vjere“, dokumentarnac oskarovca Alexa Gibneyja koja razotkriva mračne tajne crkve bogatih i slavnih; „Bridgend“ – britanska drama temeljena na istinitom događaju o seriji neobjašnjivih ubojstava u velškom gradiću Bridgend, a u Buzetu još pogledajte „Parada ponosa“, film o neobičnom savezu članova LGBT zajednice i britanskih rudara u vrijeme vlasti Margaret Thatcher.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »