Objavljen raspored projekcija

778656e87fb77abf976d86412cb31a2e
Scorseseov Hugo samo na Motovun Fim Festivalu

Više od 100 naslova raspoređenih u 70 projekcija – Motovun Film Festival na svojim je web stranicama objavio je cjeloviti raspored svih festivalskih programa.

Programom dominiraju znani festivalski hitovi, kao što su novi film Ulricha Seidla 'Raj: Ljubav', kultni naslov ovogodišnjeg Cannesa 'Sveti motori' Leona Caraxa, novi filmovi znanih autora Kena Loacha 'Danak anđelima' i Toda Solondza 'Tajni adut'. Osobitost festivala jest da se na otvaranju prikazuje 110 godina stari film jednog od prvih redatelja u povijesti Georgesa Meliesa 'Put na mjesec', čime se uvodi u glavnu temu ovogodišnjeg festivala: karmine za filmsku vrpcu, koja će digitalizacijom kina definitivno otići u povijest. Stoga se kroz ovogodišnji program provlače posvete starim majstorima, a festival završava posljednjim velikim hitom Martina Scorsesea 'Hugo 3D' koji je također jedinstvena posveta pionirima sedme umjetnosti. Premda je film dobio pet Oscara, u Hrvatskoj nije prikazan u svojoj izvornoj 3D verziji, pa je ovo jedinstvena prilika da se vidi u punom sjaju.

Osobitost ovogodišnjeg festivala jest da program počinje u subotu (što ranijih godina nije bio slučaj): štoviše, ove godine festival počinje jedan dan prije festivala, s prigodnom projekcijom filma 'Rad Tails/Crveni repovi' koji je sniman u Motovunu, pa besplatnom projekcijom festival časti domaćine i publiku. Već nultog dana radit će kamp, festivalska blagajna i trgovine, a grad će nuditi uobičajenu dozu festivalske zabave.

Objavom rasporeda ujedno znači i da počinje pojedinačna prodaja ulaznica za sve filmove (sustav ulaznice.hr).

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »