OD DANAS U PRETPRODAJI POJEDINAČNE ULAZNICE ZA FILMOVE

tvornice

U glavni program uvršten i hrvatski dokumentarac Tvornice radnicima redatelja Srđana Kovačevića, premijerno prikazan u lipnju u Sheffieldu

Može li tvornica u rukama radnika preživjeti na periferiji kapitalizma ili nam treba veći san? Zapitao se to scenarist, redatelj i snimatelj Srđan Kovačević, autor hrvatskog dokumentarnog filma Tvornice radnicima kojim smo upravo kompletirali glavni program ovogodišnjeg festivala. Kovačević je tijekom pet godina pratio radnike koji su 2005. godine okupirali tvornicu ITAS u Ivancu. Od tada djeluju kao kolektiv, postajući jedini uspješni primjer radničke okupacije u postsocijalističkoj Europi. Danas, dok ispituju novi model kolektivnog vlasništva, mikro svijet tvornice sukobljava se s jakim snagama globalnog tržišta, što za posljedice ima utjecaj na sve manje i neredovite plaće, uzrokujući tako sve veće nezadovoljstvo među radnicima.

Tvornice radnicima

“Moja početna namjera bila je pokazati tvornicu kao dobar primjer, podijeliti znanje s nadom da takvi napori mogu utrti put pravednijem gospodarstvu. Ali moja svakodnevna prisutnost među radnicima natjerala me da shvatim da je priča puno složenija. Radnici su rastrgani između odanosti ideji samoupravljanja i potrebe za većim prihodima koje ITAS ne može osigurati”, izjavio je redatelj Kovačević. Film je nastao u produkciji kuće Fade In, a premijerno je prikazan ovog lipnja na Festivalu dokumentarnog filma u Sheffieldu.

Od danas, za ovaj i ostale filmove u programu, mogu se u pretprodaji kupiti pojedinačne ulaznice po povoljnijim cijenama. Ulaznice će biti u prodaji do početka festivala ili do isteka zaliha. Napominjemo da će zbog COVID mjera kapacitet gledališta biti smanjen te preporučujemo što raniju kupnju ulaznica.

Ulaznice se mogu nabaviti ovdje.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »