Od joge do horror mjuzikla – petak na Petehovcu

Dan 5 (photo Nina Đurđević)

Pretposljednji dan na Petehovcu nastavljamo šumovitim programom događanja, a prvo je na redu jutarnja joga na Sanjkalištu u 10 sati. Pod vodstvom plesne umjetnice Koraljke Begović, oporavite se od sinoćnje plesne ture pod blagim suncem, svježim zrakom i uz prekrasan pogled sa Sanjkališta.

Ako bi se radije probudili uz dobar film, Munje: opet!, nastavak kultnog klasika Munje iz 2001., igraju u Francis Ford Kupoli od 10 sati. Pop i Mare i dalje žive na isti način, dok svijet ide dalje bez njih. Trgnuti iz učmale svakodnevice, kreću na odiseju prema Austriji kako bi pokušali ostvariti život koji su ostavili iza sebe.

Na Kampusu u suradnji s Društvom hrvatskih filmskih radnika u Lovačkoj kući u Delnicama u 11 sati prikazujemo studentske filmove Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu te Sveučilišta VERN u Zagrebu.

Gorski kotar je domaćin mnogobrojnih slavenskih mitova i legendi. Ako želite saznati više o mitskim bićima koji kroče ovim krajem, pridružite nam se na Sanjkalištu u 11:30 na pješačkoj turi Šetnja s mitskim bićima koju će voditi poznati animator i autor Zdenko Bašić.

U Francis Ford Kupoli u 12 sati ulovite Palomu brazilskog redatelja Marcela Gomesa, romantičnu priču o transrodnoj ženi u potrazi za samoodređenjem.

Opuštajuću gorsku kavu pripremili smo u 12:30 na CineChillu, gdje možete poslušati ragovor Roberta Zubera s festivalskim gostima.

Legenda balkanske stand-up scene Peđa Bajović održt će nastup u Vražjem vrtu u 15 sati.

Garburu, nov film našeg glumačkog titana Zdenka Jelčića, prikazujemo u kinu Francis Ford Kupola u 14 sati. Dvanaestogodišnjaci Nikola i Antonio nerazdvojni su susjedi, što se nimalo ne sviđa njihovim posvađanim obiteljima. Film je premijerno prikazan na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastiánu.

Niz današnjih projekcija nastavljamo u 16 sati u kupoli s Prasicom, komedijom slovenske redateljice Tijane Zijanić, članice ovogodišnjeg glavnog žirija. Slikarica Eva i njezini prijatelji zapeli su naraskrižju ideala, snova i stvarnog života. Razmišljaju o izlazu – nalazi li se u tulumarenju, borbi za život u svom gradu ili odlasku u Berlin?

Razgovor s legendom hrvatskog filma Zdenkom Jelčićem održavamo u CineChillu u 17 sati. Svojom polustoljetnom karijerom značajno je obilježio hrvatski film, a sve zanimljivosti njegove duge karijere pročešljat ćemo kroz razgovor.

Francis Ford Kupola u 18 sati prvo će ugostiti kratkometražni film Mali val, metafizičku životnu meditaciju redatelja Filipa Peruzovića, a nakon njega slijedi Srebrna izmaglica nizozemske redateljice Sache Polak. 23-godišnja Franky medicinska je sestra koja ne uspijeva ostvariti značajniju vezu sve dok se ne zaljubi u svoju pacijenticu Florence. Film je osvojio nagradu Teddy na Berlinaleu.

Nudimo šišanje za najhrabrije na trgu Kreše Golika u 18:30 sati ususret frizerske krimi drame Medusa Deluxe. Besplatnu uslugu šišanja pruža vam specijalistica otkačenih frizura Damjana Darišić, ali pod uvjetom da izbor frizure u potpunosti predajete škaricama naše frizerke.

Nakon hrabrog šišanja, dođite na Vidikovac u 19:30 sati na degustaciju kvarnerskih vina od autohtonih sorti koju vam omogućuju udruženje Kvarner Wines i TZ Kvarnera.

Na Sanjkalištu u 21 sat projiciramo novi film bugarskog redatelja Stephana Komandareva, Blagina pouka. Kada postane žrtvom telefonske prijevare, umirovljena učiteljica gubi životnu ušteđevinu i svaku nadu da će ikad više vidjeti teško zarađen novac, no onda dobije primamljivu, ali sumnjivu ponudu za posao.

Superzabavni cover band 4head nastupat će na Trgu Kreše Golika u 23:30 sati, a današnji program zatvaramo na Sanjkalištu u 1:30 ujutro prikazivanjem kultnog horor mjuzikla The Rocky Horror Picture Show. Film isprva nije imao uspjeh ni kod publike ni kritike, ali je s godinama počeo stjecati kultnu sljedbu.

NAPOMENA: Pješačka tura Oči u oči s pticama grabljivicama koja se trebala održati u 18:30 na Sanjkalištu za danas je nažalost otkazana.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »