Od punka i repa preko elektronike do tarantele

0c806dde97607b21f9ec2c782f499a75
Plešite do zore uz Edu Maajku, Kawasaki 3P, Jonathana,Filipa Motovunskog i drugima

Nakon cjelodnevnog sjedenja u kinu uzfilmski program 19. Motovun Film Festivala, važno je malo se protegnuti na plesnom podiju. Besplatan glazbeni program s kojim od 26. do 30. srpnja završava svaki festivalski dan, namijenjen je onima koji su svojih nekoliko sati sna spremni žrtvovati za ples do zore uz Edu Maajku, Kawasaki 3P, Jonathan, Nipplepeople, Kalascimu i Filipa Motovunskog.

Nikad veća glazbena raznolikostMotovun Film Festivalaprilagodit će se i najizbirljivijem uhu tijekom pet vrućih noći od26. do 30. srpnja. Neki od izvođača kao što suEdo MaajkaiKawasaki 3P,nakon dugo vremena ponovno se vraćaju na brdo filmova, neki poputFilipa Motovunskogveć su domaći, a neki dolaze po prvi puta. Među njima je tajanstveni elektropop dvojacNipplepeoplečije lice na nastupu nikad nećete vidjeti,a 30. srpnja će nas počastiti svojim hitovimaSutra,Broj,Ne volim te,Balkan expressi drugim.

Trans-folk, elektronika, punk i riječki rock

Na visinu od 277 metara po prvi puta se penje šest članova talijanske trans-folk skupineKalascima. Energični veseljaci poznati po uspješnom kombiniranju elektronike i ritualne plesne Tarante zapalit će vas u petak 29. srpnja. U ritmu rocka iz Rijeke dolazi petorka koja je u nevjerojatno kratkom vremenu postala domaća glazbena senzacija.Jonathanu Motovunu nastupa treću noć festivala, stoga je 28. srpnja prilika daMaggie,PicturesiliHeavenčujete uživo.

Svima poznate šank-pankere Kawasaki 3P ne treba posebno predstavljati. Tri gitare, bubnjevi, vokal i čak četiri trube razvalit će motovunsku pozornicu 27. srpnja baš kako su to napravili i prije sedam godina na istome mjestu. Uz 3P-ovce, povratnik kojeg s nestrpljenjem očekujemo je i Edo Maajka. Prvi dan festivala reper iz Brčkog predstavit će nam novi album s hitovimaOjojojiNo pasaran.

Disko je opet u modi

Nakon rocka, punka, repa i folka, red je da otkrijemo i festivalske DJ snage. Filip Motovunski, mladi dnb/joungle DJ ponosni je Motovunac te vrlo uspješan glazbenik i producent. Ove je godine na desetu obljetnicu karijere izdao albumTen Years Making Beats, a svojim će nastupom 30. srpnja zatvoriti glazbeni program festivala. Za kraj ćemo spomenuti da ni ljubitelji starog dobrog diska neće ostati suhi jer u Motovunu gostujuTetkine radosti slovenski DJ kolektiv uz koji ćete se sasvim sigurno dobro naskakati.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »