Oskarovski dokumentarac i nova projekcija canneskog hita ‘Sveti pauk’ u čarobnom ambijentu Hotela Roxanich

Summer of Soul

Ljeto soula (… ili kada se revolucija nije mogla prenositi) u programu MFF-a.

U filmskom programu punom nagrađivanih i željno iščekivanih ostvarenja, MFF je za vas uspio sačuvati još par iznenađenja. U romantičnom okruženju Hotela Roxanich održat će se čak dvije sjajne projekcije.

Kao novi naslov u programu predstavljamo Ljeto soula (… ili kada se revolucija nije mogla prenositi) u režiji genijalnog Questlovea, frontmena grupe The Roots. Premijerno prikazan na Sundanceu 2021., Ljeto soula napravio je ono što uspijeva samo rijetkima – ujediniti ukuse kritike i publike. Ovjenčan Nagradom publike i Nagradom Velikog žirija na Sundanceu, ovaj glazbeni dokumentarac reputaciju je konačno potvrdio i Oscarom za najbolji dokumentarni film te je zasluženo prozvan jednim od najboljih glazbenih dokumentaraca u zadnjih nekoliko godina.

Film prati niz koncerata koji su se održali u Harlemu 1969. godine., istovremeno s danas čuvenim Woodstockom. No unatoč golemoj posjećenosti i činjenici da su na njemu nastupili gotovo svi velikani soula, Harlem Cultural Festivalu nije priznato jednako zasluženo mjesto među najznamenitijim glazbeno-kulturnim manifestacijama u američkoj povijesti. Redatelj filma Ahmir „Questlove“ Thompson nepravdu je ispravio ovim energičnim, zabavnim i informativnim ostvarenjem nakon kojeg još dugo nećete prestati pjevušiti i tapkati nogom u ritmu legendarnih nastupa.

Osim Ljeta soula, na istom mjestu moći ćete pogledati i dodatnu projekciju Svetog pauka. Nagrađen priznanjem za najbolju glumicu u Cannesu, Sveti pauk nije prvi canneski uspjeh za redatelja Alija Abbasija, čiji je prethodni film Granica pobijedio u programu Izvjestan pogled tog prestižnog festivala. Riječ je o napetom krimiću temeljenom na istinitoj priči o serijskom ubojici koji je ubio 16 žena, a prati novinarku Rahimi koja odlazi u iranski sveti grad Mašhad kako bi istražila ubojstva serijskog ubojice koji je uvjeren da djeluje u božje ime. Broj žrtava raste, no prilika za zadovoljenje pravde sve je dalje jer mnogi Pauka smatraju junakom.


Filmovi se prikazuju u sljedećim terminima:
Sveti pauk
28/7 ČETVRTAK 21:00 KINO TRG
30/7 SUBOTA 21:30 HOTEL ROXANICH
Ljeto soula (… ili kada se revolucija nije mogla prenositi)
29/7 PETAK 21:30 HOTEL ROXANICH

Ulaznice za filmski program dostupne su online, a termine svih projekcija možete potražiti u rasporedu.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »