Otvaranje 17. Motovun Film Festivala

37bff47757fcdc8ee460225779ba194c
Motovunska publika otvorila je 17. Motovun Film Festival puneći veliko filmsko platno tzv. selfijima

Usprkos najavi kiše i olujnog vremena, u pozitivnoj i opuštenoj atmosferi te uz prisustvo predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića svečano je otvoren 17. Motovun Film Festival. Festival je otvorio direktor festivala Igor Mirković uz podršku novinara i pisca Borisa Dežulovića. Motovun Film Festival nastavio je tradiciju otvorenja točno onakvih kakav je i sam festival – veselih, neformalnih, bezbrižnih i prvenstveno obilježenih interakcijom s publikom.

Na glavnom motovunskom Trgu, bez stolica, ali s pametnim telefonima u ruci, motovunska publika otvorila je festival puneći veliko filmsko platno svojiim fotografijama tzv. selfiejima označenim hashtagom festivalskog otvaranja. Uz Mirkovića i Dežulovića, poznatu rečenicu: “Ovime proglašavamo ovaj festival otvorenim!”, izgovorile su dvije djevojke nasumično izabrane iz publike, autorice jedne od fotografija s filmskog platna.Ili kako kaže Boris Dežulović Kino Trg je bilo “jedino kino na kojem su mobiteli i društvene mreže dobrodošli”.

Dobar duh motovunskog festivala otjerao je i kišu, a umjesto nje, s neba su na publiku padale nešto drugačije, srebrne kapi- svjetucavih traka bačenih sa topova iznad publike. Igor Mirković publiku je pozvao na ples na kiši uz zvukove slavnog evergreena “Singing in the rain”, a jedan od prvih na plesnom podiju trga bio je predsjednik Ivo Josipović koji je zaplesao s jednom od prisutnih novinarki.

Nakon službenog otvorenja, publika je pogledala dva filma: “Loša kosa” i “Varvari” koji su prikazani na dvije lokacije – otvorenim kinima Trg i Billy te zatvorenim kinima Bauer i Još manjem kinu. Zbog iznimnih vremenskih uvjeta ulaz na projekcije na otvorenom bio je slobodan za sve prisutne na Motovun Film Festivalu.

Festival je otvoren, a 5 dana filmske idile 277m iznad realnosti službeno je počelo. Brdo filmova čeka na vas!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »