OTVOREN NATJEČAJ ZA MOTOVUNSKE KRATKE – 25 FILMOVA ZA 25 GODINA

296927659_6157141464312239_8533554089444545894_n

Dvadeset i pet kratkih filmova za dvadeset i pet godina festivala – Motovun Film Festival otvara prijave za ovogodišnju selekciju u natjecateljskom programu kratkog metra. Selekcija uključuje filmove iz cijelog svijeta, a prijave su otvorene do 18. svibnja, uz posebne pogodnosti za domaće i regionalne autore.

Uz prikazivanje pred publikom Brda filmova, i ove godine nagrađeni film ući će u krug od dvadeset i devet filmova – pobjednika odabranih europskih festivala koji kandidiraju za Europsku filmsku nagradu, čim festival svojem najboljem filmu osigurava europsku vidljivost i međunarodnu perspektivu. Najboljem hrvatskom filmu pripast će nagrada Corto montonese.

Pobjednik uz status kandidata za Europsku filmsku nagradu u kategoriji kratkog filma, osvaja i novčanu nagradu od 1000 Eura, a identični iznos pripast će autoru najboljeg hrvatskog filma.

Natječaj je otvoren za međunarodnu selekciju igranih, dokumentarnih i animiranih filmova u trajanju do 20 minuta produciranim nakon 1. siječnja 2022. uz uvjet da je to prvo prikazivanje u Hrvatskoj.

S ciljem promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Brdo filmova – Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu do 24.4.

Hrvatski filmovi u konkurenciji imat će posebne premijere u okviru Motovuna u Zagrebu (24.08. – 03.09.2023.), kada će biti dodijeljena i nagrada Corto montonese.

Festival će se održati od 22. do 29. srpnja, a za jubilarno izdanje i četvrt stoljeća Brda filmova organizatori spremaju brojne novine.

Prijave se primaju do 18. svibnja putem platforme FilmFreeway.
Više informacija i pravila poziva potražite na LINKU
Za dodatna pitanja obratite se na mail adresu: office@motovunfilmfestival.com

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »