Otvorene prijave za Motovunske kratke 2020.

Samir Ceric Kovacevic-0128

I ove godine „Motovunski kratki“ otvaraju vrata prema Europskoj filmskoj nagradi

Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 28 srpnja. do 1. kolovoza 2020. godine.  Prijave se primaju do 15 . svibnja, preko platformi  FilmFreeway.com ili ShortFilmDepot.com

Prijaviti se mogu filmovi u trajanju do dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2019 ili 2020 godini, uz uvjet da film nije imao hrvatsku premijeru. Selektor programa odabrat će dvadeset naslova koji će biti prikazani u natjecateljskom programu festivala „Motovunski kratki“.

Prošle godine  Motovun Film Festival postao je partnerski festival u dodjeli nagrade za najbolji kratki film Europske filmske akademije. To znači da će europski film iz našeg programa po odabiru festivalskog žirija biti jedan od 25 filmova koji ulaze u konkurenciju za „europski Oscar“, prestižnu nagradu za najbolji kratki film godine.

Već u prvoj godini sudjelovanje u ovom projektu Europske filmske akademije, naš nagrađeni film „Rekonstrukcija“ (Jiri Havliček, Ondrej Novak, Češka) stigao je do samog cilja, odabran je među pet filmova nominiranih za nagradu EFA,  pa je naš festival u punom smislu te riječi doprinio da pobjednik našeg programa dobiju europsku vidljivost.

U cilju promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu.

Motovun Film Festival ne prima prijave za filmove u dugometražnim programima, koji se selektiraju na poziv.

MOTOVUNSKI KRATKI – PRAVILNIK

Prijave:
https://filmfreeway.com/MotovunFilmFestival

https://www.shortfilmdepot.com/es/home/festivals/details/id/177/festival/motovun-film-festival

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »