Otvorili smo 16. Motovun Film Festival!

e11d8124e092102e2ef36de2dbc61035
Na prepunom motovunskom trgu sinoć je svečano otvoren 16. Motovun Film Festival

Na prepunom motovunskom trgu sinoć je svečano otvoren 16. Motovun Film Festival uz nazočnost predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, hrvatske ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Vesne Pusić, istarskog župana Valtera Flega i motovunskog načelnika Tomislava Pahovića. Direktor festivala Igor Mirković svečano je objavio da Motovun ove godine ima svoju zastavu, svoju putovnicu i svoj ustav. Nakon toga publika je masovno podigla u zrak svoje putovnice Slobodne zone Motovun.

U ovogodišnji program Motovun mala mahala publiku suuveli specijalni gosti, slavni duet iz legendarnog filma „Ko to tamo peva“, a otpjevali su pjesmu koju su prije 30 godina pjevali u filmu.

Nakon uvodnog govora direktora festivala Igora Mirkovića, istarskog župana Valtera Flega, motovunskog načelnika Tomislava Pahovića, predsjednik Savjetodavnog odbora MFF Mike Downey pozvao je ovogodišnjeg dobitnika nagrade Maverick redatelja Mohsena Makhmalbafa koji se s nekoliko nadahnutih rečenica obratio publici i proglasio festival otvorenim.

Na kraju su se kroz publiku probijali veseli zvuci prve trube svijeta, Džamba Aguševa i njegovog orkestra, a nakon toga slijedila je projekcija filma „ZamisliĂ‹Âť s interpetacijom za slijepe.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »