OVOG LJETA PRIPREMITE GOJZERICE I DŽEMPERE: MOTOVUN FILM FESTIVAL STIŽE NA JOŠ JEDNO BRDO!

Gorski-kotar-Cinehill

Festival počinje u Motovunu (22. – 24. 7.) i nastavlja se u Gorskom kotaru (26. – 29. 7.). Sjajan filmski i popratni program očekuje nas tijekom čak sedam dana festivala pod nazivom CINEHILL.

S brda u nove visine! Motovun Film Festival ovog ljeta slavi 25 sjajnih godina i time zatvara jednu fazu te s dodatnom, novom lokacijom festival kreće u novi početak i nove izazove. Stremljenja su ove godine još viša, zato svi filmski sladokusci trebaju planirati dva vrhunca: s 277 metara u Motovunu festival se penje i na 1035 metara u Gorskom kotaru.

„Dvadeset i pet godina puno je vremena, zaključili smo da je vrijeme za novi koncept i novu filmsku avanturu. Motovun Film Festival više nikada neće biti isti, zato smo mu nadjenuli novo ime. Ako smo Motovun zvali Brdom filmova, dva brda koja osvajamo ove godine zvat će se CINEHILL“, ističe Igor Mirković, direktor festivala.

Filmsko slavlje počinje 22. srpnja u Motovunu uz trodnevni maraton fantastičnih filmova i zabave do svitanja te proslavu dvadeset i pet čarobnih ljeta provedenih na Brdu filmova. Nakon dana stanke i pakiranja kofera, kreće nova filmska avantura u planini. U Gorskom kotaru od 26. do 29. srpnja posjetitelje čekaju planinski kamp, dani ispunjeni šetnjama, jogom, radionicama, glazbom i naravno – najboljim filmovima.

„Programska misija Motovun Film Festivala ostaje nepromijenjena: program će biti sastavljen od malih, skrivenih filmskih bisera, priča nastalih u različitim zemljama, kako bi nam pogled s brda filmova proširio filmske vidike. Naš se filmski susret događa u prelijepom okruženju: kako je ova godina jubilarna, umjesto na uobičajeno, vodimo vas na dva čarobna mjesta! I dalje bježimo od crvenih tepiha, zovemo vas na filmsku feštu bez strogih protokola, u kratkim hlačama i gojzericama“, kaže Igor Mirković.

Uz najbolje filmove, koje selektori vrijedno biraju kroz cijelu godinu, bit će muzike, predstavljanja umjetnika, izložbi i drugih zbivanja. Izdanje u Motovunu prigodno će obilježiti kraj jednog poglavlja; ponovno ćemo okupiti prijatelje festivala i podsjetiti na neke drage trenutke, dok nova lokacija nudi novi koncept, novi ugođaj i novu filmsku čaroliju. Pojedinosti o novom mjestu radnje te o ovogodišnjem festivalu bit će otkriveni za tjedan dana, a svi kojima je prirastao srcu festival nadomak plaže trebaju već sada biti spremni i na nezaboravno iskustvo filmskih spoznaja u zelenom ambijentu, rekreaciju i uobičajene tulume od zore do svitanja.

Kao i svakog ljeta, festival će se svojim programima truditi doprijeti do što većeg broja gledatelja gostujući u brojnim hrvatskim gradovima. Ova putujuća revija počet će u Petrinji, 6. – 8. srpnja, uz programe za djecu i odrasle, u nastojanju da se time obogati kulturna ponuda na područjima pogođenima potresom. Filmski festival i program u Petrinji organiziraju se u suradnji s Primorsko goranskom županijom, Turističkim zajednicama Kvarnera, Gorskog kotara i Petrinje, Istarskom županijom i Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Foto: Snježana Šimunović

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »