Oživjeli smo Kvadrat u motovunskoj lođi!

0c46e3482bc82110610349f098724b05
Kvadrat - izazov i društvena igra za posjetitelje

Večeras u 23.00 u Lođi, u čast počasnom gostu, redatelju Rubenu Östlundu, oživljavamo instalaciju Kvadrat,rad njegove stalne suradnice, scenografkinje Josefin Äsberg, koja će je osobno postaviti. Kako je kvadrat instalacija koja testira spremnost ljudi na solidarnost i međusobno povjerenje, bit ćeizazov i društvena igra za posjetitelje festivala.

Kvadratse temelji na umjetničkoj instalaciji istog imena koju je Östlund zamislio i napravio u suradnji s göteborškim profesorom Kalleom Bomanom, a izvorno je postavljena 2015. u Värnamu u južnoj švedskoj. Riječ je doslovce o četverokutu na trgu unutar kojeg svi imaju jednaka prava i obveze. Zamišljen je kao utočište, mjesto na kojem tražimo i dobivamo pomoć, a na temelju instalacije Östlund snimio i igrani film koji kroz naraciju propituje iste teme.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »