Pismo Ćaći,Halimin put i Obrana i zaštita u finalu nagrade Bauer !

9214b1f466b2b45345a48c365754e294
Preostao je još posljednji korak, da žiri na festivalu u Motovunu proglasi pobjednika.

NAGRADA BAUER

'Pismo Ćaći', 'Halimin put' i 'Obrana i zaštita' u finalu nagrade Bauer

U konkurenciji za nagradu za najbolji regionalni film godine ostala su još tri finalista – preostao je još posljednji korak, da žiri na festivalu u Motovunu proglasi pobjednika.

U sam finiš ušla su tri naslova'Pismo Ćaći', debitantski je rad Damira Ćućića, komorna filmska priča o kompliciranom odnosu oca i sina, apsolutni pobjednik prošlogodišnjeg festivala u Puli. 'Halimin put' Arsena Antona Ostojića jedan je od međunarodno najnagrađivanijih filmova regije, emotivna priča o hrabroj ženi čiji je sin nestao u ratnoj Bosni i Hrcegovini. 'Obrana i zaštita' cijenjenog kazališnog redatelja Bobe Jelčića nakon premijere na ovogodišnjem Berlinalu na početku je svog festivalskog puta – priča o svakodnevnom životu u podijeljenom Mostaru.

U utrku za nagradu Bauer ušlo je dvanaest nominiranih filmova iz ex-yu zemalja: biračko tijelo sastavljeno od ravnopravno zastupljenih predstavnika svih kinematografija (profesionalaca i filmskih kritičara) odgledalo je svoje filmove i doijelilo svoje glasove. Tri filma s najvećim brojem sakupljenih glasova ostala su u igri.

O konačnom rezultatu nagrade Bauer odlučit će žiri u sastavu: Metod Pevec (redatelj, Slovenija), Nemanja Bečanović (redatelj, Crna Gora),Vjosha Berisha (glumica i direktorica Priština FF, Kosovo), Maja Miloš (redateljica, Srbija) i Judita Franković (glumica, Hrvatska), Igor Ivanov (redatelj, Makedonija)i Marija Pikić (glumica, Bosna i Hercegovina).

Osim naslova 'Najbolji regionalni film godine' nagrađeni naslov dobit će novčanu nagradu od 5000 eura i 10 000 u produkcijskim uslugama poduzeća Teleking iz Ljubljane. Nagrada se dodjeljuje na zatvaranju Motovun Film Festivala 31. srpnja.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »