Počinje program na bajkovitom Petehovcu

Putokazi

Dočekali smo napokon i prvi dan programa na novoj lokaciji u Gorskom kotaru. Program na Petehovcu počinje u opuštajućem šumskom kutku CineChill u 17 sati. Naši selektori usmjerit će vas prema najzabavnijim i najvažnijim događajima te projekcijama u opsežnom programu.

Gorski kotar je bogat netaknutom prirodom te nudi širok izbor lokacija za izlet. Kako bismo vam pomogli upoznati ovaj predivan planinski kraj, nudimo vam pješačke ture, ali i radionice o suživotu s prirodom. Prva započinje u 18:30 kod Sanjkališta, a o pticama grabljivicama podučavat će Emilio Menđušić iz Sokolarskog centra Dubrava na turi Oči u oči s pticama grabljivicama.

U 19:30 možete se opustiti nakon duge pješačke ture na dva načina. Na Vidikovcu vas čeka Magic Hour, tijekom kojeg možete uživati u predivnom pogledu uz čaše vina koje nudimo za degustaciju, dok će vas na Trgu Kreše Golika zabavljati osmogodišnji DJ Svemir, vjerojatno najmlađi DJ na svijetu.

Svakog dana u 20:30 sati palimo krijes, a to će činiti osoba koja je obilježila taj ili prethodni festivalski dan. Čast ceremonijalnog otvorenja pripast će Zdenku Jelčiću, poznatom komandantu Ljubi iz Kapelskih kresova i dobitniku ovogodišnje festivalske Nagrade 50 godina.

Prvi film na Petehovcu bit će projiciran na Sanjkalištu u 21 sat, a čeka nas apokaliptična eko-drama Suša slavnog talijanskog redatelja Paola Virzìja. Rim je presušio nakon tri godine bez kiše, a ekološke neprilike su značajno utjecale na stanovništvo koje pokušavae preživjeti teške okolnosti. Film se natjecao na festivalu u Veneciji.

Na Trgu Kreše Golika u 23:30 Mile Kekin izvest će svoj novi, odlično recenzirani album Nježno đonom, a dan će završiti DJ Filip Riđički nastupom s početkom u 1:30. Ulaz je slobodan.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »