Polijećemo! Počinje 20. Motovun Film Festival!

05ad6ebad8341caef662bf71170b3143
Prije svečanog otvaranja očekuje nas niz događanja.

Večeras u 21 sat svečanom ceremonijom otvaranja počinje jubilarno dvadeseto izdanje Motovun Film Festivala!

Nakon jučerašnjeg kišnog dana očekuje nas dugo sunčano razdoblje i prvi dan festivala ispunjen projekcijama filmova i raznim događanjima. Već u podne u kinu Bauer počinje projekcija nagrađivanog filma Udarne vijesti rumunjske redateljice Iulie Rugine koji se bavi pošasti suvremenog svijeta – medijskim senzacionalizmom.

Glavni događaj popodnevnih projekcija dovodi u 18 sati u kino Bauer poznatu njemačku redateljicu Valesku Grisebach koja kroz svoj film Vestern propituje važne teme kao što su vestern kao dominantno muški žanr i (europsku) ksenofobiju.

Svečani program otvorenja počinje u 21 h na kinu Trg nakon kojeg slijedi Počasni građanin, jedan od najuspješnijih argentinskih filmova prošle godine. Filmski dio dana završavamo u 23:30 h na kinu Trg s izvrsnim irskim filmom Pravi momak za Mary Darrena Thorntona. Cijeli dan zaokružujemo žestoko s nastupom riječkih rokera Let 3 čija će se glazba nakon 10 godina ponovno oriti s motovunskih zidina.

Cijeli organizacijski tim uz pomoć vrijednih volontera jučer su zajedničkim snagama pripremili Brdo za svoje prve posjetitelje. Bušenje, vidanje, rezanje, znojenje, sastanci, probe i grupni entuzijazam prepravili su ovo malo i čarobno mjesto iznad oblaka. Pogledajte fotografije nultog dana!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »