Popratni program 2. dana: s kim sve danas razgovaramo?

dbcf8812542fd52684e4cc91f301d9f9
Netočno u podne počinje s Ivanom Novakom iz Laibacha

Osim prikazivanja filmova, Motovun film festival nudi i mogućnost druženja s brojnim gostima festivala. U 12:30 na terasi ispred hotela Kaštel u sklopu dijela programa Netočno u podne posjetiteljima će se predstaviti Ivan Novak, član Laibacha, slovenskog benda koji je ujedno i jedan od najuspješnijih glazbenih sastava s prostora bivše Jugoslavije. Prvi album objavili su 1985., a najpoznatiji su po svojim provokativnim i umjetničkim performansima diljem Europe.

U sklopu radionice Kampus Motovun u 16 sati u kinu Bauer održava se predavanje pod nazivom Dvije vizije budućnosti- obje mračne. Predavanje će voditi Andreja Hamović i Petar Petrović sa SAE Instituta Beograd. Postavit će se pitanje što će se dogoditi s čovjekom u procesu snimanja filmova u bliskoj budućnosti. S jedne strane, razvoj tehnologije i uspon umjetne inteligencije, a s druge stalna utrka za zaradom i potreba za smanjivanjem troškova produkcije. Moderatori će pokušati naći odgovore na ova pitanja.

Za kraj dana u 20 sati na terasi ispred hotela Kaštel posjetitelji se mogu priključiti debatnom klubu u kojem filmski kritičar i selektor glavnog programa Jurica Pavičić raspravlja s gostima i posjetiteljima. U svojevrsnom Speakers’ Corneru zanima nas vaše mišljenje o tendencijama suvremenog filma.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »