Potragom za tartufima otvoren Motovun Film Festival

Samir Ceric Kovacevic-Canon EOS 6D-214348-4239

Publika gotovo ispunila obje večernje projekcije na otvorenju festivala • Do 31. srpnja u ponudi više od sto filmova, bogat glazbeni program i popratna zbivanja

„Bilo je jako neizvjesno, ali dogodilo se i zato mi je srce puno.” Ove riječi direktora Motovun Film Festivala Igora Mirkovića najbolje opisuju raspoloženje na otvorenju ovogodišnje motovunske manifestacije. Nakon godine dana, festival se vratio u Motovun, i to u uobičajenom petodnevnom formatu s mnoštvom filmova, glazbe i popratnog programa. Zadovoljan tom činjenicom, Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun, čestitao je organizatorima na hrabrosti. Ovo je kultna manifestacija ljetnog istarskog kalendara zahvaljujući kojoj je Istra ne samo turistička destinacija nego i kulturno-filmski centar, istaknula je zamjenica istarskog župana Jessica Aquavita.

Festival je otvoren projekcijom talijanskog dokumentarnog filma Lovci na tartufe koji govori o skupini osobenjaka, tartufara iz talijanskog Pijemonta koji obožavaju svoje pse i čuvaju svoj svijet od pohlepe. Osim ovog filma, u ovogodišnjem programu je još sedam talijanskih filmova. Stoga je publiku pozdravio i talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Pierfrancesco Sacco uz želju da sve više hrvatskih filmova igra u Italiji, kao i talijanskih u Hrvatskoj.

Talijanski veleposlanik Pierfrancesco Sacco

Upravo u znaku tartufa bila je cijela prva festivalska večer. Članovi Udruge istarskih tartufara predstavili su svoje pse koji su kao iznenađenje za publiku demonstrirali traženje tartufa skrivenih u gledalištu, a posebnu ponudu specijaliteta od ove delicije imali su i najbolji motovunski restorani.

Istarski tartufi

Kako su turizam i sve njegove posljedice glavna tema popratnog programa All Inclusive, svojim skečevima na temu turizma publiku je zabavljao Mario Petreković, a i sva motovunska kina prigodno su dobila nova imena prilagođena turističkoj ponudi. Večer je završena koncertom Alejuandra Buendije i Sinova, prethodnicom bogatog glazbenog programa do kraja festivala.

Mario Petreković

Projekcije u oba motovunska kina bile su gotovo u potpunosti ispunjene dobro raspoloženom publikom unatoč epidemiološkim mjerama. Dobar je to nagovještaj za sljedeća četiri dana filmske svečanosti na najpoznatijem Brdu filmova.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »