Predavanje predsjednika žirija Sebastiana Schippera

964ea220b5b24445b2ddd309a2e44a4e
Predavanje se održava u sklopu programa Kampus Motovun

U sklopu Kampus Motovuna polaznicima i svima zainteresiranima predavanje će u 16.30 u Galeriji hotela održati predsjednik motovunskog žirija Sebastian Schipper. Redatelj filma Victoria, snimljenog u jednom kadru, podijelit će svoje iskustvo s obje strane kamere, kao redatelj i kao glumac. Pojasnit će što je bitno kako bi se uspostavio uspješan odnos između redatelja i glumaca, koje su česte pogreške i zašto nekad dolazi do međusobnog nerazumijevanja u tom odnosu.

Sebastian Schipperstudirao je glumu na školi izvedbenih umjetnosti Otto Falckenberg u Münchenu. Glumio je u nekoliko filmova uključujućiEngleskog pacijenta iTrči, Lola, trči. Prvi film koji je režirao bio jeGigantic, a uslijedili suA Friend of Mine i Sometime in August.

Victoriaiz 2015. godine prati istoimenu junakinju dok pleše u podrumskomtechnoklubu, upoznaje grupicu simpatičnih huligana koje predvodi Sonne, očijuka na krovu nebodera, izvršava nalog opakog gangstera, vozi kombi kojim bježe pljačkaši banke i izmiče policiji – a sve to u jednom jedinom neprekidnom kadru! Film je nagrađen Srebrnim medvjedom za kameru na Berlinaleu, a prikazujemo ga u petak u 23.30 u Kinu Billy.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »