Predavanje predsjednika žirija Sebastiana Schippera

964ea220b5b24445b2ddd309a2e44a4e
Predavanje se održava u sklopu programa Kampus Motovun

U sklopu Kampus Motovuna polaznicima i svima zainteresiranima predavanje će u 16.30 u Galeriji hotela održati predsjednik motovunskog žirija Sebastian Schipper. Redatelj filma Victoria, snimljenog u jednom kadru, podijelit će svoje iskustvo s obje strane kamere, kao redatelj i kao glumac. Pojasnit će što je bitno kako bi se uspostavio uspješan odnos između redatelja i glumaca, koje su česte pogreške i zašto nekad dolazi do međusobnog nerazumijevanja u tom odnosu.

Sebastian Schipperstudirao je glumu na školi izvedbenih umjetnosti Otto Falckenberg u Münchenu. Glumio je u nekoliko filmova uključujućiEngleskog pacijenta iTrči, Lola, trči. Prvi film koji je režirao bio jeGigantic, a uslijedili suA Friend of Mine i Sometime in August.

Victoriaiz 2015. godine prati istoimenu junakinju dok pleše u podrumskomtechnoklubu, upoznaje grupicu simpatičnih huligana koje predvodi Sonne, očijuka na krovu nebodera, izvršava nalog opakog gangstera, vozi kombi kojim bježe pljačkaši banke i izmiče policiji – a sve to u jednom jedinom neprekidnom kadru! Film je nagrađen Srebrnim medvjedom za kameru na Berlinaleu, a prikazujemo ga u petak u 23.30 u Kinu Billy.

Ostavi komentar

Slične vijesti

Netočno u podne – Tusta

Posljednjeg dana festivala održana su čak dva razgovora Netočno u podne. Na Terasi ispred Hotela u 11:30 u goste su došli producent Nenad Puhovski i redatelj Andrej Korovljev čiji je film Tusta ove godine doživio premijeru na Motovunu.

Više »

I am doing this for you, my beloved people

Hrvatski performer i konceptualni umjetnik, Siniša Labrović, na ovogodišnjem je izdanju Motovun Film Festivala predstavio svoja četiri rada, od kojih je najzanimljiviji za posjetitelje bio

Više »
X