PRIJAVE KRATKIH – VELIKO FINALE!

20113D

Brojke nikada nisu bile dojmljivije, velika konkurencija za Motovunske kratke

Naši selektori doista neće imati lak posao: rok za prijave broji svoje posljednje sate, filmovi još stižu,  a već je pristiglo više od osam stotina naslova! Neće biti lako odabrati 25, koliko ulazi u festivalski program Motovunski kratki.

Povećano zanimanje ne iznenađuje, jer od ove godine najbolji film europskog redatelja ulazi u nominacije za nagradu Europske filmske akademije, „europski Oscar“. Najviše nam je prijava stiglo iz najvećih zemalja, samo iz Sjedinjenih država preko stotinu, ali i s „domaćeg terena“ iz Hrvatske, stiglo ih je više od šezdeset. Nije teško ugrubo izračunati, to je gotovo 15 000 minuta kratkih filmova! Posebno nas raduje rekordni broj zastupljenih zemalja: šezdeset i osam, sa svih kontinenata. Očito se naš poziv daleko čuo, jer prijave su nam stigle iz Andore, Venecuele, Saudijske Arabije, Trinidada i Tobaga… mnogih zemalja čije filmove slabo poznajemo, a vjerujemo da ni oni ne znaju puno o našem festivalu – pa je ovo prilika da se upoznamo!

Propozicije su i dalje nepromijenjene: selektori Andrej Koroljev i Inja Korać biraju iz ponude filmova koji traju do 20 minuta, premijeru su imali nakon 1.1.2018. i nikada prije nisu prikazani u Hrvatskoj. Kada bi sve pristigli gledali bez sekunde stanke, trebalo bi im više od 10 dana! O najboljem iz tog izobilja odlučit će festivalski žiri i bit će nagrađen sa 1000 eura, dok se najboljem film europskog redatelja/ice otvaraju  vrata za Europsku filmsku nagradu.

Prijave se zatvaraju u subotu 1.6. u 23:59 i bit će to kraj dvomjesečnog maratona prikupljanja prijava. Tada nam ostaje samo da odgledamo najbolje – i tu nas, kao i uvijek, svi putevi vode u Motovun od 23. do 27.7.

Prijave se primaju preko platforme FilmFreeway.

Ostavi komentar

Slične vijesti

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2020.

I ove godine „Motovunski kratki“ otvaraju vrata prema Europskoj filmskoj nagradi Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji

Više »

Sjajna večer uz Fellinija u Laubi

Prva ovogodišnja projekcija Motovun Film Festivala, prvi ovogodišnji program u Laubi i prvo pojavljivanje novog talijanskog ambasadora pred hrvatskom filmskom publikom obilježili su subotu 18.

Više »

Oslobođen Oleg Sentsov!

Rusija i Ukrajina danas su obavile dugoočekivanu razmjenu zatvorenika među kojima je i ukrajinski redatelj i aktivist Oleg Sentsov, za čije se oslobođenje Motovun Film

Više »

NAJBOLJI FILMOVI MOTOVUNA U LAUBI

Od 29. kolovoza do 8. rujna program obilježen velikim brojem uvrnutih komedija donosi i osvajače motovunskih nagrada te čak dvije premijere domaćih filmova Nakon zaista

Više »
X