PRIJAVE KRATKIH – VELIKO FINALE!

20113D

Brojke nikada nisu bile dojmljivije, velika konkurencija za Motovunske kratke

Naši selektori doista neće imati lak posao: rok za prijave broji svoje posljednje sate, filmovi još stižu,  a već je pristiglo više od osam stotina naslova! Neće biti lako odabrati 25, koliko ulazi u festivalski program Motovunski kratki.

Povećano zanimanje ne iznenađuje, jer od ove godine najbolji film europskog redatelja ulazi u nominacije za nagradu Europske filmske akademije, „europski Oscar“. Najviše nam je prijava stiglo iz najvećih zemalja, samo iz Sjedinjenih država preko stotinu, ali i s „domaćeg terena“ iz Hrvatske, stiglo ih je više od šezdeset. Nije teško ugrubo izračunati, to je gotovo 15 000 minuta kratkih filmova! Posebno nas raduje rekordni broj zastupljenih zemalja: šezdeset i osam, sa svih kontinenata. Očito se naš poziv daleko čuo, jer prijave su nam stigle iz Andore, Venecuele, Saudijske Arabije, Trinidada i Tobaga… mnogih zemalja čije filmove slabo poznajemo, a vjerujemo da ni oni ne znaju puno o našem festivalu – pa je ovo prilika da se upoznamo!

Propozicije su i dalje nepromijenjene: selektori Andrej Koroljev i Inja Korać biraju iz ponude filmova koji traju do 20 minuta, premijeru su imali nakon 1.1.2018. i nikada prije nisu prikazani u Hrvatskoj. Kada bi sve pristigli gledali bez sekunde stanke, trebalo bi im više od 10 dana! O najboljem iz tog izobilja odlučit će festivalski žiri i bit će nagrađen sa 1000 eura, dok se najboljem film europskog redatelja/ice otvaraju  vrata za Europsku filmsku nagradu.

Prijave se zatvaraju u subotu 1.6. u 23:59 i bit će to kraj dvomjesečnog maratona prikupljanja prijava. Tada nam ostaje samo da odgledamo najbolje – i tu nas, kao i uvijek, svi putevi vode u Motovun od 23. do 27.7.

Prijave se primaju preko platforme FilmFreeway.

Ostavi komentar

Slične vijesti

U Puli izdominirali filmovi koje ćemo gledati ove godine u Motovunu!

U subotu su na 66. izdanju Pulskog filmskog festivala dodijeljene nagrade, a prošle su u znaku filma Dnevnik Diane Budisavljević, redateljice Dane Budisavljević koja je godinama bila dio motovunskog organizacijskog tima i kojoj ovom prilikom od srca čestitamo. Laureati su još i filmovi Šavovi i Bog postoji, njeno ime je Petrunija koje ćemo također gledati u natjecateljskom programu ovogodišnjeg Motovuna.

Više »

U ČETVRTAK U BUZETU POČINJE BUZZ@TEEN

Motovun Film Festival će po sedmi put razapeti platna na susjednom brdu u Buzetu te predstaviti neke od najboljih europskih dječjih naslova ove sezone, ali i motovunske pretpremijere za odrasle. Program Buzz@teen će od 18. od 21. srpnja progovoriti o temama važnima za mlade, ali i o aktualnim društvenim temama.

Više »

Andrew Bujalski je počasni gost 22. MFF-a

U Motovun dolazi američki redatelj koji je izmislio podžanr „mumblecore“ • Jedan je od vodećih indie redatelja u svijetu čiji se radovi već smatraju kultnima • Bio je učenik legendarnog Dušana Makavejeva • Bit će predstavljen s tri filma u ovogodišnjem programu

Više »
X