PRIJAVE KRATKIH – VELIKO FINALE!

20113D

Brojke nikada nisu bile dojmljivije, velika konkurencija za Motovunske kratke

Naši selektori doista neće imati lak posao: rok za prijave broji svoje posljednje sate, filmovi još stižu,  a već je pristiglo više od osam stotina naslova! Neće biti lako odabrati 25, koliko ulazi u festivalski program Motovunski kratki.

Povećano zanimanje ne iznenađuje, jer od ove godine najbolji film europskog redatelja ulazi u nominacije za nagradu Europske filmske akademije, „europski Oscar“. Najviše nam je prijava stiglo iz najvećih zemalja, samo iz Sjedinjenih država preko stotinu, ali i s „domaćeg terena“ iz Hrvatske, stiglo ih je više od šezdeset. Nije teško ugrubo izračunati, to je gotovo 15 000 minuta kratkih filmova! Posebno nas raduje rekordni broj zastupljenih zemalja: šezdeset i osam, sa svih kontinenata. Očito se naš poziv daleko čuo, jer prijave su nam stigle iz Andore, Venecuele, Saudijske Arabije, Trinidada i Tobaga… mnogih zemalja čije filmove slabo poznajemo, a vjerujemo da ni oni ne znaju puno o našem festivalu – pa je ovo prilika da se upoznamo!

Propozicije su i dalje nepromijenjene: selektori Andrej Koroljev i Inja Korać biraju iz ponude filmova koji traju do 20 minuta, premijeru su imali nakon 1.1.2018. i nikada prije nisu prikazani u Hrvatskoj. Kada bi sve pristigli gledali bez sekunde stanke, trebalo bi im više od 10 dana! O najboljem iz tog izobilja odlučit će festivalski žiri i bit će nagrađen sa 1000 eura, dok se najboljem film europskog redatelja/ice otvaraju  vrata za Europsku filmsku nagradu.

Prijave se zatvaraju u subotu 1.6. u 23:59 i bit će to kraj dvomjesečnog maratona prikupljanja prijava. Tada nam ostaje samo da odgledamo najbolje – i tu nas, kao i uvijek, svi putevi vode u Motovun od 23. do 27.7.

Prijave se primaju preko platforme FilmFreeway.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »