Produljen rok za Motovunske kratke

3162ae974bafe8b242cb5935bf115425
Filmski snimatelj međunarodne karijere, Vanja Černjul, treći je član ovogodišnjeg motovunskog žirija.

Višestruko nagrađivani filmski snimatelj međunarodne karijere, Vanja Černjul, treći je član ovogodišnjeg žirija koji odlučuje o glavnoj festivalskoj nagradi, Propeleru Motovuna. Černjul će tako tako u žiriju zamijeniti prethodno najavljenog PaweÅ‚a Pawlikowskog, koji je spriječen osobnim obvezama.

Vanja Černjul rođen je 1968 u Zagrebu. Nakon diplome na Akademiji dramske umjetnosti, 1995. godine preselio se u New York gdje je diplomirao na Filmskoj školi NYU. Vanja je bio direktor fotografije ja 15 cjelovečernjih igranih filmova, uključujući i 'City Island', redatelja Raymonda De Felitta, koji je dobitnika nagrade publike na Tribeca Film Festivalu, i 'Wristcutters: A Love Story' Gorana Dukića. Dobitnik je Nagrade za najboljeg snimatelja na Aspen Shortfestu za 'Fishbelly White' (redatelja Michaela Burkea), Kodak Vision nagrade na festivalima u Avignonu i New Yorku za 'The Photographer' (redatelja Jeremy Steina), te Nagrade za najboljeg snimatelja na Stockholm International Film Festivalu za 'Rain' (redateljice Katherine Lindberg).

Među njegovim recentnim radovima su Emmyem nagrađeni pilot za TV seriju 'Ugly Betty' (redatelja Richarda Sheparda) u produkciji ABC/Touchstone, prva sezona TV serije 'Nurse Jackie' u produkciji Showtime/Lion's Gate, te prva sezona HBO-ove TV serije 'Bored to Death'. Vanja je bio nominiran za Primetime Emmy nagradu u kategoriji najboljeg snimatelja za svoj rad na NBC-jevoj seriji '30 Rock'.

Vanja Černjul je aktivni član Međunarodne udruge snimatelja (International Cinematographer's Guild), Europske federacije snimatelja – Imago, HFS (Hrvatske udruge snimatelja) i The Academy of Television Arts & Sciences.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »