PROJEKCIJA KAPELSKIH KRESOVA PRIVUKLA BROJNE LOKVARCE

NNF_8985-1

Dom kulture „Žaba“ u Lokvama bio je ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta u utorak, večer prije početka goranskog dijela Cinehill Motovun Film Festivala. Projekcija epizode serije Kapelski kresovi izazvala je nostalgiju među Lokvarcima koji se, barem oni stariji, sjećaju snimanja ove popularne serije u Gorskom kotaru.

Serija je snimljena prema romanu Veljka Kovačevića, a prati događaje u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju za vrijeme II. svjetskog rata prikazujući slabo naoružane grupe partizana koje se suprotstavljaju talijanskom okupatoru.

Glumac Zdenko Jelčić koji je u seriji glumio komandanta Ljubu, prisustvovao je projekciji nakon koje je sudjelovao u razgovoru s publikom. Zdenku Jelčiću će u petak na Petehovcu biti dodijeljena nagrada za 50 godina djelovanja u filmskoj umjetnosti.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »