Prvi se zauvijek pamti: nulti dan festivala častimo vas projekcijom filma Trči, Lola, trči

TR¬I

Ove godine Lola trči počasni krug! Noć uoči početka festivala, 21. 7. u 21:15, obilježavamo početak jubilarnog izdanja besplatnom projekcijom kultnog filma njemačkog redatelja Toma Tykwera Trči, Lola, trči.

Naime, šest rola baš tog filma prve su celuloidne vrpce koje su stigle 1999. u podrumski ured tadašnjeg festivala u nastajanju. Tada su filmovi težili tridesetak kilograma i stizali su avionima sa svih strana svijeta – Lola je dotrčala prva. Bio je to velik hit te godine. U neodoljivoj kombinaciji trilera, techna, animacije, teorije kaosa, uz plameno-crvenu kosu nove zvijezde Franke Potente, motovunska platna dobila su svoju čaroliju. Četvrt stoljeća kasnije, Lola se vraća.

Ovaj napeti triler prati mladu ženu koja ima dvadeset minuta da se  domogne 100 000 njemačkih maraka i spasi život svoga dečka. U razigranoj rašomonskoj maniri, Lola trči kroz Berlin u tri različite priče, u kojima sitne slučajnosti dovode do drastično različitih ishoda.

Ako želite ugrabiti najbolje mjesto u kampu i uroniti u festival od prve sekunde i partyja zagrijavanja, pridružite nam se na motovunskom brdu na nulti dan festivala i zajedno s Lolom prijeđimo 25. ciljnu liniju. Vidimo se u Motovunu!

Ulaznice za filmski program već su u pretprodaji: https://motovunfilmfestival.com/ulaznice

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »