Pssst! I ove godine skrivamo klasike po Zagrebu!

d11a1fc95852aa22e8f95c7add7d17b5
Skrivene projekcije počinju 17. lipnja. Prijavite se na newsletter!

Motovun Film Festival petu godinu zaredom podiže platna na super tajnim zagrebačkim lokacijama. U igri skrivača sudjeluju četiri filmska klasika, sve u cilju dovođenja zagrebačke publike u vrhunsku formu prije velikog uspona na motovunsko Brdo filmova (24. – 28. srpnja).

Prva projekcija održat će se 17. lipnja, a za otkrivanje ove i ostalih lokacija, prijavite se na newsletter Motovun Film Festivala i sudjelujte u filmskom događaju za odabrano društvo.

Prvo pravilo Skrivenih projekcija je – nikome ni riječi! Drugo pravilo Skrivenih projekcija je ‒ nikome ni riječi!

Skrivene stvari imaju slatke čari, pa makar one za mnoge bile i s one strane zakona. U nas na razne načine vrlo aktualna, pojedincima slatka korupcija tema je filma Kineska četvrt Romana Polanskog, prvog u nizu Skrivenih projekcija koje i ovog ljeta organiziraju Motovun Film Festival i Addiko Bank. Kako se radnja filma vrti oko vode, lokacija prve projekcije u nedjelju, 17. lipnja, organizirane u suradnji s Design Districtom, je više nego adekvatna, a otkrit ćemo je 24 sata prije prikazivanja.

Film Kineska četvrt iz 1974. nalazi se redovito na listama najboljih filmova svih vremena, prije svega zahvaljujući odličnom originalnom scenariju Roberta Townea, nagrađenom te godine Oscarom. Upravo je scenarij bio ključni razlog da se Polanski primi režije iako je nekoliko godina prije napustio Hollywood nakon masakra u kojem je ubijena njegova supruga Sharon Tate.

U skladu s posve jednostavnom filozofijom "ako još ne možemo na Brdo, Brdo može k nama“, do sredine srpnja prostori diljem Zagreba pretvaraju se u izvanredna kina u kojima možda više nikada nitko neće podignuti platno. Budi dio tajnog filmskog društva i prijavi se na newsletter na adresi skrivene.motovunfilmfestival.com i sudjeluj u nezaboravnom filmskom događaju!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »