Pussy Riot i Fu*k For Forest u Motovunu!

defa1b136c4ce76a56248cb4e1a86ebc
MFF ove godine dovodi najveće kontroverzne atrakcije

Motovun Film Festival oduvijek je bio prijatelj hrabrih pojedinaca koji istupaju iz društvenih konvencija u prostor slobode i kritičkog razmišljanja koje se manifestira u umjetničkom djelovanju koje izmiče pasivnosti i trudi se mijenjati svijet. Tako Motovun Film Festival ove godine dovodi dvije svjetske atrakcije koje provociraju javno mijenje i ne prestaju izazivati veliku medijsku pozornost – Pussy Riot i Fu*k For Forest.

O ruskoj punk skupini Pussy Riot teško je reći nešto što već nije poznato – one su glazbenice, umjetnice i aktivistkinje koje od početka svojih javnih istupa izazivaju veliku pažnju javnosti. Interes javnosti je kulminirao u trenutku kada su pripadnice skupine bile uhićene i nakon toga osuđene na zatvorsku kaznu zbog provokativnog nastupa u središnjoj moskovskoj crkvi kojim su duboko uznemirile rusku političku i crkvenu vlast, a u očima javnosti stekle automatski status junakinja u borbi za slobodu mišljenja i izražavanja. Ono što o njima možda i nije poznato (ili ono o čemu se ne govori) donosi dokumentarni film A Punk Prayer kojeg s velikim veseljem najavljujemo kao dio programa ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, a posebno nam je zadovoljstvo najaviti redatelja filma Mikea Lernera kao gosta 16. Motovun film festivala.

Naš drugi kontroverzni ponos i dragi gosti su također svjetski poznati Fu*k For Forest, ekološko-filmska neprofitna organizacija čije se djelovanje može sažeti u – prodaju snimke seksa kako bi sačuvali šume. Fu*k For Forest temelji se na ideji da seks može spasiti svijet – na svojoj web stranici objavljuje fotografije i snimke seksa članova i simpatizera udruge vidljive onima koji plate članarinu, a prihod od članarina doniraju dobrotvornim organizacijama za očuvanje svjetskih šuma. FFF su jedinstvena svjetska pojava koja izaziva snažnu reakciju, od apsolutne podrške do nerazumijevanja i oštre kritike. Sigurni smo da će izazvati burnu reakciju i na Motovun Film Festivalu na koji dolaze predstaviti svoj filmski uradak.

Emigrirajmo zajedno na brdo filmova, odletimo s Motovunom u nebo i doživimo neku bolju i vedriju stvarnost!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »