Q&A: Inna Ševčenko, Ulay i Damjan Kozole

4c49e765ca00b640354de4fb28d9e6ba
Razgovor na Terasi ispred hotela s ukrajinskom aktivisticom i ekipom filma "Projekt:Rak"""

Poznata ukrajinska aktivistica Inna Shevchenko (Femen) bit će gošća današnjeg Q&A-a, koji je na rasporedu u 17 sati. Na Terasi ispred hotela pridružit će joj se ekipa iz filma "Projekt: Rak"; slavni konceptualni umjetnik i glavni protagonist Ulay te redatelj Damjan Kozole. Razgovor vode Jurica Pavičić i Paola Orlić.

Inna Shevchenkočlanica je ukrajinske feminističke senzacije Femen koja je svojim topless demonstracijama izazvala veliki interes u medijima. Obnaženih grudi, Femen se bori protiv patrijarhalnog društva, diktature, religije i seks industrije. U jednoj od demonstracija, Shevchenko je motornom pilom uništila pet metara visok križ u centru Kijeva, a bila je i vođa tri Femen aktivistice otete od strane bjeloruskog KGB-a 2011. Prošle joj je godine pružen politički azil u Francuskoj te od tada svoj aktivizam provodi iz Pariza.

PROJEKT: RAK (ULAY)

Slovenija / Slovenia, 2013., 91'

Redatelj / Directed by Damjan Kozole

Radikalnom konceptualnom umjetniku iz Amsterdama i pioniru body arta, Ulayju, tijekom planiranja filma dijagnosticiran je rak. Kamera prati njegovu pripremu za kemoterapiju te oproštajni obilazak i pozdravljanje s prijateljima diljem svijeta.

Ostavi komentar

Slične vijesti

Prijavite se za 8. Kampus Motovun!

I ove godine, od 26. do 29. srpnja, očekuje vas dinamičan edukativni program za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji o filmu žele

Više »