Q&A: Matija Vukšić, Nenad Puhovski, Niall Griffiths

0d6f954fa964213cd80710624d2af7c4
U 17h na Terasi ispred hotela gostovat će ekipa filma "Djeca tranzicije"", ""Kelly&Victor"" te turski filmaši."

Danas će se na Terasi ispred hotela s početkom u 17 sati održati Q&A na kojem će gosti biti redatelj sjajnog hrvatskog dokumentarca "Djeca tranzicije" Matija Vukšić i producent istog, Nenad Puhovski. Ugostit ćemo i autora knjige "Kelly + Victor" Nialla Griffithsa, a s turskim filmašima razgovarat ćemo o turskoj kinematografiji.

Djeca tranzicije

Hrvatska, 2014., 81'

Redatelj: Matija Vukšić

Svjetska premijera dugometražnog dokumentarca koji prati odrastanje Davida, Natalije, Lane i Marte. Nakon izvrsnog nastupa pred skautima nogometnog kluba Barcelona, osmogodišnji David, kojeg su mediji prozvali Messijem iz Slavonskog Broda, nestrpljivo očekuje pozivnicu za La Masiju. Oko tog nepostojećeg komada papira izgrađeni su snovi o Davidovoj budućnosti, ali i budućnosti njegove peteročlane obitelji. Jedanaestogodišnja Natalija dolazi iz skromnog okruženja, ne posjeduje smartphone i druge pomodne stvari pa je kolege u razredu maltretiraju i primorana je promijeniti

školu. šestogodišnja Lana provodi dane presvlačeći se, šminkajući, plešući i igrajući igrice na mobitelu. Petnaestogodišnjoj Marti tinejdžersko doba ispunjeno vršnjačkim nasiljem u školi i na društvenim mrežama postalo je neizdrživo… Kako izgleda djetinjstvo našeg doba?

Kelly + Victor

UK, Irska, 2012., 94'

Redatelj: by Kieran Evans

Kelly i Victor ugledat će jedno drugo na plesnom podiju u noćnom klubu u Liverpoolu. Njihova je privlačnost eksplozivna, a seks opasan i krvavo uzbudljiv. Veza im obećava smisao koji su tražili cijeli život. Otkrivajući nove mogućnosti, žudnja je sve jača, a strast izmiče kontroli.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »