Q&A: redatelj filma “Pariz sjevera”” te scenarsitica “”Ide”””

ee77aea7bd19a98dffff3dd4705ff93d
Gosti Q&A-a su Hafsteinn Gunnar Sigurdsonn i Rebecca Lenkiewicz.

Današnji gosti Q&A-a su redatelj filma "Pariz sjevera" Hafsteinn Gunnar Sigurdsonn te scenaristica filma "Ida" Rebecca Lenkiewicz. Kao i obično, druženje je na rasporedu u 17 sati na Terasi ispred hotela.

Ida

Poljska, 2013., 80'

Redatelj: Paweł Pawlikowski

Poljska, 1962. Novakinja Anna, lijepa 18-godišnjakinja koja je kao siroče odrasla u samostanu, otkriva da ima tetu koja je još uvijek živa. Njezino je ime Wanda, bivša je komunistička javna tužiteljica odgovorna za mnoge smrtne kazne presuđene časnim sestrama i svećenicima koja još uvijek taji svoje židovsko podrijetlo. I dok Anna otkriva da je također Židovka te da se zapravo zove Ida, Wanda se mora pomiriti s odlukama koje je donosila za vrijeme rata… Po mnogim ocjenama, Ida je jedan od ključnih europskih filmova prošle godine, kojim se redatelj s engleskom adresom Pawel Pawlikowski vraća u rodnu Poljsku, a i na Motovun Film Festival – gdje je svojim prijašnjim filmovima dobitnik dvije naše nagrade.

Pariz sjevera

Island, Francuska, Danska, 2014., 95'

Redatelj: Hafsteinn Gunnar Sigurdsson

Učitelja Hugija, koji živi u selu u istočnom Islandu sa 169 stanovnika, neočekivano će posjetiti njegov relativno mladi i prilično otuđeni otac. Njihove različite osobnosti, 37-godišnji Hugi koji se oporavlja od alkoholizma i njegov otac koji odaje sklonost hedonizmu, postat će izvor problema, a njihov čudan suživot prolazi kroz različite faze.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »