Rade Šerbedžija i Nebojša Slijepčević dobitnici Nagrade Vladimir Nazor!

Nebojsa-Slijepcevic-21.-MFF-2
Iznimno nam je drago da su ovogodišnji dobitnici Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja upravo Rade Šerbedžija i Nebojša Slijepčević!

Nagradu za životno djelo u području filmske umjetnosti dobio je glumac i redatelj Rade Šerbedžija. Svojevrsno priznanje za životno djelo ponio je i s prošlogodišnjeg Motovuna. Najstariju nagradu Motovun Film Festivala, 50 godina, dodijelili smo tada dvojici glumačkih bardova – Mustafi Nadareviću i Radi Šerbedžiji.

Godišnja nagrada Vladimir Nazor pripala je redatelju Nebojši Slijepčeviću za dokumentarni film Srbenka (Restart, 2018.) koji je hrvatsku premijeru imao na 21. Motovun Film Festivalu. Srbenki je na prošlogodišnjem Motovunu dodijeljeno Posebno priznanje žirija.

Čestitamo dragim kolegama i vjernim prijateljima na najvišim državnim priznanjima na području kulture, koja itekako zaslužuju!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »