Rade Šerbedžija i Nebojša Slijepčević dobitnici Nagrade Vladimir Nazor!

Nebojsa-Slijepcevic-21.-MFF-2
Iznimno nam je drago da su ovogodišnji dobitnici Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja upravo Rade Šerbedžija i Nebojša Slijepčević!

Nagradu za životno djelo u području filmske umjetnosti dobio je glumac i redatelj Rade Šerbedžija. Svojevrsno priznanje za životno djelo ponio je i s prošlogodišnjeg Motovuna. Najstariju nagradu Motovun Film Festivala, 50 godina, dodijelili smo tada dvojici glumačkih bardova – Mustafi Nadareviću i Radi Šerbedžiji.

Godišnja nagrada Vladimir Nazor pripala je redatelju Nebojši Slijepčeviću za dokumentarni film Srbenka (Restart, 2018.) koji je hrvatsku premijeru imao na 21. Motovun Film Festivalu. Srbenki je na prošlogodišnjem Motovunu dodijeljeno Posebno priznanje žirija.

Čestitamo dragim kolegama i vjernim prijateljima na najvišim državnim priznanjima na području kulture, koja itekako zaslužuju!

Ostavi komentar

Slične vijesti

Otvorene prijave za Motovunske kratke 2020.

I ove godine „Motovunski kratki“ otvaraju vrata prema Europskoj filmskoj nagradi Motovun Film Festival objavljuje poziv za prijave filmova u kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji

Više »

Sjajna večer uz Fellinija u Laubi

Prva ovogodišnja projekcija Motovun Film Festivala, prvi ovogodišnji program u Laubi i prvo pojavljivanje novog talijanskog ambasadora pred hrvatskom filmskom publikom obilježili su subotu 18.

Više »

Oslobođen Oleg Sentsov!

Rusija i Ukrajina danas su obavile dugoočekivanu razmjenu zatvorenika među kojima je i ukrajinski redatelj i aktivist Oleg Sentsov, za čije se oslobođenje Motovun Film

Više »

NAJBOLJI FILMOVI MOTOVUNA U LAUBI

Od 29. kolovoza do 8. rujna program obilježen velikim brojem uvrnutih komedija donosi i osvajače motovunskih nagrada te čak dvije premijere domaćih filmova Nakon zaista

Više »
X