Rade Šerbedžija i Nebojša Slijepčević dobitnici Nagrade Vladimir Nazor!

Nebojsa-Slijepcevic-21.-MFF-2
Iznimno nam je drago da su ovogodišnji dobitnici Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetnička ostvarenja upravo Rade Šerbedžija i Nebojša Slijepčević!

Nagradu za životno djelo u području filmske umjetnosti dobio je glumac i redatelj Rade Šerbedžija. Svojevrsno priznanje za životno djelo ponio je i s prošlogodišnjeg Motovuna. Najstariju nagradu Motovun Film Festivala, 50 godina, dodijelili smo tada dvojici glumačkih bardova – Mustafi Nadareviću i Radi Šerbedžiji.

Godišnja nagrada Vladimir Nazor pripala je redatelju Nebojši Slijepčeviću za dokumentarni film Srbenka (Restart, 2018.) koji je hrvatsku premijeru imao na 21. Motovun Film Festivalu. Srbenki je na prošlogodišnjem Motovunu dodijeljeno Posebno priznanje žirija.

Čestitamo dragim kolegama i vjernim prijateljima na najvišim državnim priznanjima na području kulture, koja itekako zaslužuju!

Ostavi komentar

Slične vijesti

U Puli izdominirali filmovi koje ćemo gledati ove godine u Motovunu!

U subotu su na 66. izdanju Pulskog filmskog festivala dodijeljene nagrade, a prošle su u znaku filma Dnevnik Diane Budisavljević, redateljice Dane Budisavljević koja je godinama bila dio motovunskog organizacijskog tima i kojoj ovom prilikom od srca čestitamo. Laureati su još i filmovi Šavovi i Bog postoji, njeno ime je Petrunija koje ćemo također gledati u natjecateljskom programu ovogodišnjeg Motovuna.

Više »

U ČETVRTAK U BUZETU POČINJE BUZZ@TEEN

Motovun Film Festival će po sedmi put razapeti platna na susjednom brdu u Buzetu te predstaviti neke od najboljih europskih dječjih naslova ove sezone, ali i motovunske pretpremijere za odrasle. Program Buzz@teen će od 18. od 21. srpnja progovoriti o temama važnima za mlade, ali i o aktualnim društvenim temama.

Više »

Andrew Bujalski je počasni gost 22. MFF-a

U Motovun dolazi američki redatelj koji je izmislio podžanr „mumblecore“ • Jedan je od vodećih indie redatelja u svijetu čiji se radovi već smatraju kultnima • Bio je učenik legendarnog Dušana Makavejeva • Bit će predstavljen s tri filma u ovogodišnjem programu

Više »
X