Radionica Developing Your Film Festival 2013 u Motovunu

193079c27c345183868d12902c903973
Ako se bavite filmskim festivalima, planirate pokrenuti novi ili postojeći učiniti što boljim

Ako se bavite filmskim festivalima, planirate pokrenuti novi ili postojeći učiniti što boljim idilični Motovun u srpnju postaje a place to be. Između 23. i 28. srpnja u Motovunu će se odvijati radionica Developing Your Film Festival 2013 koja okuplja filmske stručnjake iz cijele Europe koji na vas prenose svoja iskustva, znanja, trikove, motivaciju i inspiraciju. Iskustva svih koji su sudjelovali u prijašnjim radionicama govore da sudjelovanje donosi nove ideje i korak naprijed za svakog tko se trudi svoj filmski festival učiniti što boljim i stalno ga dizati na više razine.

Radionica Developing Your Film Festival namijenjena je svima koji rade na europskim filmskim festivalima srednje veličine koji se razvijaju te žele postati još bolji i veći kao i freelancerima u tom području. Radionice i predavanja će se održavati na engleskom pa se od prijavljenih traži tečno poznavanje tog jezika kao i radno iskustvo na filmskom festivalu od najmanje godinu dana te interes za suradnju s drugim europskim filmskim festivalima. Prijavljeni moraju biti državljani neke od zemalja EU (uključujući Hrvatsku), Islanda, Lihtenštajna, Norveške ili švicarske. Sudionici će biti izabrani prema kriterijima ugleda festivala koji vode, količine njegove publike te motivacije koju prijavljeni iskažu i pokažu.

Radionica će se prvenstveno baviti temama razvoja i osnaživanja filmskog festivala, širenja dosega publike s naglaskom na digitalnom marketingu i društvenim mrežama te širenja mreže kontakata i suradnje s drugim festivalima, agentima i svim ljudima iz filmskog svijeta koji mogu doprinjeti festivalu.

Predavanja će održavati vrhunski stručnjaci svijeta filmskih festivala, a bit će organizirani i praktični radovi u obliku rada na pitanjima matičnog festivala svakog od sudionika. Tri dana intenzivnog rada nastavit će se s dva dana diskusija i zaključaka te prikazivanja na Motovun Film Festivalu. Radionice su pod vodstvom Jamesa Mullighana, kreativnog direktora Cork Film Festivala, a među cijenjenim predavačima čiji popis možete naći ovdje je i priznati hrvatski filmski redatelj te direktor Motovun Film Festivala Igor Mirković.

The Independent Cinema Office je državna organizacija za razvoj i potporu prikazivanja nezavisnog filma u Ujedinjenom Kraljevstvu. Radionica je pod pokroviteljstvom programa MEDIA Europske unije, Hrvatskog audiovizualnog centra, Creative Skillset i British Councila, u suradnji s Motovun Film Festivalom. Program podržava Vilnius International Film Festival

Informacije o cijenama participacije kao i sve ostale informacije možete naći na http://www.independentcinemaoffice.org.uk/training/developingyourfilmfestival2013.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »