REDATELJ JAPANSKE POSLASTICE U OVOGODIŠNJEM PROGRAMU NIŽE NAGRADE

750x569_wff_1_7_2021_neopa_fictive_2573

Ryusuke Hamaguchi u jednoj je godini s dva različita filma osvojio nagrade na dva najuglednija festivala

Rijetkost je da jedan redatelj u istoj godini ima premijere dvaju novih filmova na dva najuglednija festivala. Još je rjeđe da oba filma budu nagrađena. To se upravo dogodilo Ryusuke Hamaguchiju, redatelju filma Kolo sreće i fantazije iz motovunskog glavnog programa, koji je ovjenčan Srebrnim medvjedom u Berlinu. Sinoć je na festivalu u Cannesu Hamaguchi osvojio i nagradu za najbolji scenarij za film Drive My Car.

Kolo sreće i fantazije prati neočekivani ljubavni trokut, neuspjelu “medenu zamku” i nesporazum koji dovodi do emotivnog susreta. Ovaj omnibus povezuje tri zaljubljene žene te sretne i nesretne slučajnosti koje ih vode na put samootkrivenja. Meiko se neugodno iznenadi kada u pričama svoje zaljubljene prijateljice prepozna bivšeg dečka. Sasaki kuje osvetu protiv profesora i u planove uvlači kolegicu i povremenu ljubavnicu Nao. Natsuko pak susreće ženu u kojoj prepoznaje svoju prvu ljubav te se njih dvije upuštaju u prisan i katarzičan razgovor.

Hamaguchi je poznat po iznenađujućim sentimentalnim preokretima te se u filmu Drive My Car vraća temi nestanka, jednoj od lajtmotiva njegove filmografije. Film je adaptacija kratke priče Harukija Murakamija iz 2014. o direktoru kazališta Yusukeu, koji pati za pokojnom suprugom, dramaturginjom s kojom je pronašao pravu ljubav. Posao ga vodi u Hiroshimu kao gdje mu je dodijeljena vozačica Misaki kojoj polako otkriva tajnu svoje žene.

Kolo sreće i fantazije jedna je od poslastica ovogodišnjeg Motovun Film Festivala. Tri emocionalne životne priče povezane klasičnom glazbom, zanimljiva scenografija i primamljivi kadrovi odlikuju jedan od boljih filmova sezone.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »