Redateljice s velikim nagradama

5fe7d16b3bca01d9ee3b2cd54405a683
MFF će ove godine ugostiti dvije redateljice s najvećim filmskim priznanjima u Europi

Česti su – i nikako neutemeljeni – prigovori da je film i dalje igralište za muškarce. Motovun Film Festival upravo stoga ponosno ističe kako će ove godine ugostiti dvije redateljice s najvećim filmskim priznanjima u Europi.

Dva najveća europska filmska festivala 'poharali' su muškarci, među koje su se ipak vješto 'ugurale' dvije redateljice. U Berlinu je Srebrnog medvjeda za film 'Sestra' dobila švicarka Ursula Meier. To je njezin drugi film, i prvi veliki u konkurenciji najjačih.

U Cannesu bilo je još manje mjesta za autorice, u vrijeme održavanja festivala komentatori su često isticali potpunu spolnu neravnopravnost u glavnom programu. Među malobrojnim ženama koje su se kući vratile s nagradama je i Taisia Igumenceva, studentica filma prestižne moskovske škole VGIK. Njezin film 'Put ka' dobio je prvu nagradu u programu Cinefondation, koji ističe izuzetna ostvarenja studenata 'sljedeće generacije' autora, onih na kojima svijet ostaje.

Obje redateljica sa svojim filmovima dolaze u Motovun!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »