Sjajna atmosfera na večeri ‘Sto godina smijeha’

Sebastijan Skoko (6 of 36)

U hotelu Roxanich prikazane su antologijske komedije Bustera Keatona uz glazbenu pratnju benda Porto Morto.

Poseban je ugođaj bio u petak navečer u motovunskom hotelu Roxanich uz četiri komedije Bustera Keatona i glazbu benda Porto Morto. Uz ovakav spoj glazbe i filma u sjajnom ambijentu hotela, ne čudi da su karte rasprodane u rekordnom roku. Publika je uživala u večernjem programu, nastalom u počast Busteru Keatonu i njegovim antologijskim komedijama koje su označile nastavak zlatnog doba nijemog filma. Sastav Porto Morto napravio je originalnu glazbu za ove filmove koju su i izveli uživo.

Ova jedinstvena projekcija poklon je projekta Kina Istra, cjelogodišnjeg programa oživljavanja filmske umjetnosti u sredinama Istre koje nemaju aktivnih kino dvorana. Nastala je u koprodukciji Motovun Film Festivala, Live Cinema koji je idejni tvorac i producent programa, te Kina Otok Izola. U projektu sudjeluju i Hrvatski filmski savez te International Filmmaking Academy Bologna, a sufinanciran je sredstvima Europske Unije te Hrvatskog audiovizualnog centra i Istarske županije.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »