Stari znanci u Motovunu

a22b00f7c26dd43694d69b699f7ac447
Ove godine u Motovunu prikazujemo naslove nekoliko autora koje motovunska publika dobro poznaje

U očekivanju objavljivanja glavnog programa u srijedu, otkrivamo nekoliko autora i naslova: prije svega one koji su stari znanci našeg festivala, koje motovunska publika dobro poznaje.

Najprije, stiže nam novi film prošlogodišnjeg počasnog gosta festivala, Mavericka Urlicha Seidla. Provokativni austrijski redatelj ostao je dosljedan sebi i u novom filmu obradio priču o sredovječnim ženama koje odlaze u Afriku u potrazi za seks-turizmom. 'Raj: ljubav' prvi je dio najavljene trilogije u kojoj Seidl govori o tri bizarna načina na koje tri žene provode svoje godišnje odmore.

Ponovno smo odabrali film Kena Loacha – četvrti put. Jedan od najplodnijih europskih autora nije posebno originalan odabir, ali njegov novi film 'Danak anđelima' (Angel's Share) ponovo se nije mogao izbjeći. Predstavljen na festivalu u Cannesu, osvojio je nagradu žirija.

Ponovno nam dolazi i dinamični dokumentarist Petr Lom, kojeg smo uživo upoznali kada je predstavljao film 'Pisma predsjedniku'. Ovoga puta donosi priču iz post-revolucionarnog Egipta 'Natrag na trg', priču koja govori događajima iza kulisa dramatičnih događaja, prikazuje svakodnevicu koja obično ostaje nezabilježena u vijestima.

Film zatvaranja prvog festivala bio je kultna 'Sreća' kralja američkog neovinog filma Todda Solondza. Nakon duge stanke, predstavljamo novi Solondzov film 'Tajni adut', koji ponovo govori o drugoj strani Amerike: o svijetu neuspješnih, neimućnih pripadniha šutljive većine i njihovim skrivenim frustracijama. Kako je riječ o Solodzu, jasno je da ovdje nije riječ o socijalnoj drami, nego o crnoj komediji.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »