Što povezuje Nicka Cavea, Pipse, Kultur Shock i Damira Avdića?

fa0da25482abdc05edc9c7c8c994b0b1
Svi su ove godine krajem srpnja na Motovun Film Festivalu!

„20.000 dan na zemlji“ film je koji prati intrigantnog australskog muzičara Nicka Cava unutar 24 sata, a priča o njegovoj glazbenoj karijeri, umjetničkim interesima i osobnom životu.

Ovaj dokumentarni film premijerno će biti prikazan u Hrvatskoj na Motovun Film Festivalu, a dobitnik je prestižnih nagrada 31. Sundance Film Festivala.

Iain Forsyth i Jane Pollard, redatelji dokumentarca o legendarnom australskom glazbeniku osvojili su redateljsku nagradu u kategoriji 'World Cinema Documentary', dok je Jonathan Amos primio 'Editing Award' u istoj kategoriji za najbolju montažu.

Radnja filma počinje na 20.000 dan Caveova života i od tada pratimo 24 sata njegovog dvadesttisućotog dana . Drama i realnost kombinirani su u jednom danu ovog glazbenika , svjetske kulturne ikone Nicka Cavea. S dubokom iskrenošću i intimnim portretom muzičkog života film prikazuje što nas čini onakvima kakvi jesmo i slavi preobražajnu snagu kreativne duše.

Osim bogatog filmskog programa Motovun film festival sprema i veliki glazbeni program. Pips, Chips & Videoclips, Kultur Shock i Damir Avdić samo su neka od kultnih glazbenih imena koja će vas tijekom festivala držati budnima dugo u noć. – Pa tko izdrži!

Za Pips, Chips & Videoclips bez zadrške se može reći da su hrvatski rock velikani, bend koji traje već više od 20 godina i postaje sve veći, majstori britanskog zvuka devedesetih i majstori zvuka uopće. Zadnjim su albumom “Walt” pokupili samu hvalu te mirno mogu pjevati hit “Htio bi da me voliš” kad ih vole – svi. Pipsi ovog ljeta sviraju na festivalu u Motovunu – možda je to prava prilika za novo ruho stare himne i “Motovun ja volim”.

Kultur Shock bend je koji je motovunsku publiku već oduševio 2011. godine, a ove se godine opet vraćaju! Bend čiji je stil nemoguće definirati – uspoređuju ih s Gogol Bordellom, Manu Chaom, The Poguesima i sličnima, ali ništa od toga ne priprema slušatelja na ono što ga očekuje na koncertu ovog energičnog benda iz Seattlea. Bend je najpoznatiji upravo po svojim dinamičnim i strastvenim koncertima, a kad to spojimo s energijom koja vlada Motovun Film Festivalom, možemo očekivati nezaboravnu noć visokonaponske zabave.

Damir Avdić specifična je pojava regionalne glazbene scene, ključan pjesnik i performer političkih i socijalnih tema. Radikalnom i beskompromisnom oštricom reže sve što u društvu brutalnog kapitalizma primjećuje kao krivo. Avdić publici donosi glazbeno ogoljenu istinu koja boli samo zato kako bi “udarila u glavu” i potaknula na misao i djelovanje. MFF i njegova publika oduvijek imaju svoj stav i zato Damir Avdić na 17. Motovun Film Festivalu.

Ovo je samo dio koncerata koje pripremamo, čeka nas još svašta dobroga, a posebno dobra je činjenica da su svi koncerti 17. Motovun Film Festivala za posjetitelja festivalapotpuno besplatni!

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »