Što povezuje Nicka Cavea, Pipse, Kultur Shock i Damira Avdića?

fa0da25482abdc05edc9c7c8c994b0b1
Svi su ove godine krajem srpnja na Motovun Film Festivalu!

„20.000 dan na zemlji“ film je koji prati intrigantnog australskog muzičara Nicka Cava unutar 24 sata, a priča o njegovoj glazbenoj karijeri, umjetničkim interesima i osobnom životu.

Ovaj dokumentarni film premijerno će biti prikazan u Hrvatskoj na Motovun Film Festivalu, a dobitnik je prestižnih nagrada 31. Sundance Film Festivala.

Iain Forsyth i Jane Pollard, redatelji dokumentarca o legendarnom australskom glazbeniku osvojili su redateljsku nagradu u kategoriji 'World Cinema Documentary', dok je Jonathan Amos primio 'Editing Award' u istoj kategoriji za najbolju montažu.

Radnja filma počinje na 20.000 dan Caveova života i od tada pratimo 24 sata njegovog dvadesttisućotog dana . Drama i realnost kombinirani su u jednom danu ovog glazbenika , svjetske kulturne ikone Nicka Cavea. S dubokom iskrenošću i intimnim portretom muzičkog života film prikazuje što nas čini onakvima kakvi jesmo i slavi preobražajnu snagu kreativne duše.

Osim bogatog filmskog programa Motovun film festival sprema i veliki glazbeni program. Pips, Chips & Videoclips, Kultur Shock i Damir Avdić samo su neka od kultnih glazbenih imena koja će vas tijekom festivala držati budnima dugo u noć. – Pa tko izdrži!

Za Pips, Chips & Videoclips bez zadrške se može reći da su hrvatski rock velikani, bend koji traje već više od 20 godina i postaje sve veći, majstori britanskog zvuka devedesetih i majstori zvuka uopće. Zadnjim su albumom “Walt” pokupili samu hvalu te mirno mogu pjevati hit “Htio bi da me voliš” kad ih vole – svi. Pipsi ovog ljeta sviraju na festivalu u Motovunu – možda je to prava prilika za novo ruho stare himne i “Motovun ja volim”.

Kultur Shock bend je koji je motovunsku publiku već oduševio 2011. godine, a ove se godine opet vraćaju! Bend čiji je stil nemoguće definirati – uspoređuju ih s Gogol Bordellom, Manu Chaom, The Poguesima i sličnima, ali ništa od toga ne priprema slušatelja na ono što ga očekuje na koncertu ovog energičnog benda iz Seattlea. Bend je najpoznatiji upravo po svojim dinamičnim i strastvenim koncertima, a kad to spojimo s energijom koja vlada Motovun Film Festivalom, možemo očekivati nezaboravnu noć visokonaponske zabave.

Damir Avdić specifična je pojava regionalne glazbene scene, ključan pjesnik i performer političkih i socijalnih tema. Radikalnom i beskompromisnom oštricom reže sve što u društvu brutalnog kapitalizma primjećuje kao krivo. Avdić publici donosi glazbeno ogoljenu istinu koja boli samo zato kako bi “udarila u glavu” i potaknula na misao i djelovanje. MFF i njegova publika oduvijek imaju svoj stav i zato Damir Avdić na 17. Motovun Film Festivalu.

Ovo je samo dio koncerata koje pripremamo, čeka nas još svašta dobroga, a posebno dobra je činjenica da su svi koncerti 17. Motovun Film Festivala za posjetitelja festivalapotpuno besplatni!

Ostavi komentar

Slične vijesti

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »