Suradnja MFF-a s Hrvatskim festivalom jednominutnih filmova

nagradeni-i_a.Starski

Znate li koji je najstariji međunarodni filmski festival u Hrvatskoj? Riječ je o malo poznatom Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova koji se od 2003. godine održava svakog svibnja u Požegi. Njegovo 29. izdanje ove je godine održano u nešto kasnijem terminu 10. srpnja, jer je prethodno bio odgođen zbog korone i nevremena.

U sklopu suradnje dvaju festivala u Motovunu ovoga su tjedna prikazivani najuspješniji od 60 filmova s ovogodišnjeg izdanja Festivala jednominutnog filma u Požegi. Publika ih je mogla vidjeti netom prije projekcija dugometražnih filmova.

Maksimalna duljina filmova koji se prikazuju na požeškom festivalu, zajedno sa svim naslovima i zvukovima, iznosi 60 sekundi, no umjetnost nastaje upravo u potrazi za kreativnim prilagodbama na ograničenja. Nije stoga ni čudo što ovaj festival redovno privlači filmaše iz čak 41 zemlje iz svih krajeva svijeta.

Više o Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova možete pročitati na poveznici: http://www.hfs.hr/jednominutni.aspx.

Ostavi komentar

Slične vijesti

OTVORENE PRIJAVE ZA CINEHILL KRATKE

Cinehill Motovun Film Festival objavljuje natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg festivala koji se održava od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.

Više »

KREĆE CINEHILL MOTOVUN U LAUBI!

Ovog četvrtka kreće program Cinehill u Laubi •  Od 24. kolovoza do 3. rujna u rashlađenoj atmosferi zagrebačke Kuće za ljude i umjetnost – Laube

Više »