Suradnja MFF-a s Hrvatskim festivalom jednominutnih filmova

nagradeni-i_a.Starski

Znate li koji je najstariji međunarodni filmski festival u Hrvatskoj? Riječ je o malo poznatom Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova koji se od 2003. godine održava svakog svibnja u Požegi. Njegovo 29. izdanje ove je godine održano u nešto kasnijem terminu 10. srpnja, jer je prethodno bio odgođen zbog korone i nevremena.

U sklopu suradnje dvaju festivala u Motovunu ovoga su tjedna prikazivani najuspješniji od 60 filmova s ovogodišnjeg izdanja Festivala jednominutnog filma u Požegi. Publika ih je mogla vidjeti netom prije projekcija dugometražnih filmova.

Maksimalna duljina filmova koji se prikazuju na požeškom festivalu, zajedno sa svim naslovima i zvukovima, iznosi 60 sekundi, no umjetnost nastaje upravo u potrazi za kreativnim prilagodbama na ograničenja. Nije stoga ni čudo što ovaj festival redovno privlači filmaše iz čak 41 zemlje iz svih krajeva svijeta.

Više o Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova možete pročitati na poveznici: http://www.hfs.hr/jednominutni.aspx.

Ostavi komentar

Slične vijesti

007 NA PLJEŠIVICI

“Kino u vinogradu” dolazi nadomak Zagreba: u vinogradarskom izletištu Braje kod Jastrebarskog spajamo filmsko i vinsko iskustvo, uz novi film Jamesa Bonda

Više »
X