Ta divna stvorenja gledala su film s nama

61ffb6a0e848412c760810396fad183a
Zagrebački Zoološki vrt prvi je put postao skriveno kino!

Održali smo i treću skrivenu projekciju Motovun Film Festivala koja nam je donijela humoristični dokumentarni evergreen "Ta divna stvorenja" Jamieja Uysa, redatelja svevremenske komedije "Bogovi su pali na tjeme". Te davne 1976., dokumentarac o afričkim životinjama bio je najgledaniji film u zagrebačkim kinima, prestigavši čak i Spielbergove "Ralje". Urnebesne scene u kojima se afričke životinje ponašaju kao ljudi nasmijavale su generacije i generacije odraslih i djece od 5 do 95 godina, a nasmijale su nas opet na jučerašnjoj projekciji koja se sakrila u zagrebačkom Zoološkom vrtu!

Idealna obiteljska vikend-destinacija postala je domom divljih životinja još 1925. godine i tako zaradila titulu najstarijeg ZOO-a jugoistočne Europe. Iako su prvi stanovnici bile samo tri lisice i dvije sove, zagrebački ZOO danas broji na stotine sisavaca, vodozemaca, gmazova i ptica.

Ostavi komentar

Slične vijesti

Prijavite se za 8. Kampus Motovun!

I ove godine, od 26. do 29. srpnja, očekuje vas dinamičan edukativni program za filmske profesionalce, poluprofesionalce, studente i sve one koji o filmu žele

Više »